Marketing Report
[CMTA] Cypres: bpost Sparkle magazine nieuws

[CMTA] Cypres: bpost Sparkle magazine

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

Cypres is een full-service communicatiebureau, gespecialiseerd in content, design en kennisgedreven B2B-communicatie voor bedrijven en organisaties. We werken van a tot z. Van websites tot magazines en video’s. Van infografieken tot presentaties en banners. We leveren graag uitstekend werk af, gebaseerd op een juiste strategie, datagedreven en gedragen door degelijk projectmanagement. Met steeds één doel: uw zaak erop laten vooruitgaan.

Elevator Pitch

Sparkle is een inspirerend en creatief magazine dat de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van bpost in de media- en reclamewereld verhoogt. Het magazine zorgt voor awareness, toont de waarde en kracht van In-Home Advertising en legt de klemtoon op de brievenbus als een waardevol contactmoment. Het doel is niet CTA-gericht. Verkoop is niet de kernfocus van deze publicatie. Sparkle wil inspireren en voor vonken zorgen die leiden tot conversaties en ideeën. 

Briefing

SPARKLE – Coming to a letterbox near you 

bpost werkt samen met ACC, UBA en Cypres voor de creatie van Sparkle, een inspirerend magazine met een design van de hoogste kwaliteit dat wordt verdeeld onder marketing- en communicatieprofessionals (agentschappen en adverteerders) in België. Het Sparkle magazine verschijnt tweemaal per jaar en bestaat uit een gebalanceerde mix van inspirerende opiniestukken, cases, inzichten en praktische expertise. Er worden ± 5.000 kopieën gedrukt (3.000 Nederlandstalige, 2.000 Franstalige) en uitgestuurd naar ± 4.000 brievenbussen in België.

Met Sparkle wil bpost:
1. Print en post positioneren als media die de mediamix versterken, maar zonder ze als belangrijker of beter te beschouwen. Print en digital zijn complementair.
2. Belangrijke marketinguitdagingen beantwoorden voor verschillende bedrijfsactiviteiten: reputatiemanagement, acquisitie, business relations (up/cross-selling, loyaliteit, ...).
> Dit creëert awareness en toont de waarde van In-Home Advertising. 
> Het positioneert de brievenbus als een waardevol contactmoment.
3. De zichtbaarheid en geloofwaardigheid van bpost in de media- en reclamewereld versterken.
4. Een ondersteunende partner zijn die kan bijdragen aan het beantwoorden van relevante vragen van het doelpubliek en die kan laten zien hoe marketingdoelen tastbare ROI's kunnen worden.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Doel: het potentieel van de brievenbus aantonen. Als brievenbusexpert kent bpost als geen ander het potentieel van het In-Home Advertising-kanaal. De brievenbus wordt vaak vergeten door de sterke focus op digitaal. Alle ogen zijn gericht op web en sociale media. Dat is begrijpelijk, maar de rol van conventionele kanalen, zoals In-Home Advertising, is zeker niet irrelevant geworden. Integendeel, in combinatie met andere contactmomenten kan In-Home Advertising prachtige resultaten opleveren. Het versterkt vaak de doeltreffendheid van digitale communicatie en regelmatig overstijgt het die zelfs. bpost wil agentschappen en reclamebureaus met het Sparkle magazine laten zien hoe je dit mogelijk kan maken.

Doelpubliek: creative directors, accountmanagers, strategen en productiemanagers in Belgische reclame- en media-agentschappen en marketing- en communicatiemanagers werkzaam bij Belgische adverteerders in verschillende sectoren.

www.cypres.com

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl

Een overzicht van alle genomineerde cases staat hier

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.