Marketing Report
[CMTA] Happy Horizon: Wanneer je net zo lief in Brabant boekt nieuws

[CMTA] Happy Horizon: Wanneer je net zo lief in Brabant boekt

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

Hi, wij zijn Happy Horizon. Jouw creative digital agency. We zijn experts in strategisch denken, analyseren, creativiteit, digitale diensten en technologie. In combinatie met de industriekennis in onze branchebenaderingen zorgen we ervoor dat jouw stip op de horizon geen vergezicht blijft. En dat jij jouw bestemming bereikt, waarbij de reis net zo leuk is.

Elevator Pitch

Door Covid-19 was onze opdrachtgever genoodzaakt out-of-the box te denken: een andere doelgroep, een andere focus en een andere vorm van adverteren. Wij wisten deze uitdaging te vertalen naar een actueel concept, dat we volledig gepersonaliseerd en geautomatiseerd relevant hebben kunnen maken en dat inspeelt op de ‘shop local’ trend. Voor Brabant, door Brabant.

Briefing

VisitBrabant verdeelt de provincie in Noordoost, Zuidoost en Midden. In elke regio bevinden zich locaties die meerdere typen bijeenkomsten faciliteren. Om alle ondernemers een podium te geven en draagvlak te creëren, wilden we elke locatie op persoonlijk level evenveel aandacht geven in de campagne.

VisitBrabant wilde bij de doelgroep tussen de oren krijgen dat fysieke zakelijke evenementen weer mogelijk zijn sinds de versoepelingen en dat je deze het beste lokaal organiseert.
Omdat we nog geen eerdere campagnes hebben gedraaid maar succes toch meetbaar wilden maken, hebben we de doelstellingen en resultaten tegen benchmarks afgezet. Dit leidde tot de volgende 2 doelstellingen:
1) Het budget zo efficiënt mogelijk inzetten. Omdat horeca- en hospitalityondernemers meebetaalden aan het campagnebudget. Daarom wilden we zoveel mogelijk kliks uit het budget genereren. Om dit meetbaar te maken hebben we naar CPC gekeken. De benchmark CPC in de zakelijk sector op Facebook en Instagram bedraagt €2,12. Dit wilden we halveren naar €1,06.
2) Om draagvlak te creëren onder de evenementenlocaties en personalisatie toe te passen, wilden we de lokale ondernemers een gezicht geven in de campagne. Het realiseren van 87 advertenties staat gelijk aan 15 uur. Hoe kunnen we dit schaalbaar en efficiënt doen?

 

Strategie | Aanpak | Resultaat

We richtten ons op potentiële beïnvloeders, in de Brabantse zakelijke markt, voor het organiseren van bedrijfsevenementen.

We kozen de kanalen LinkedIn, Facebook en Instagram. LinkedIn omdat we hier gericht kunnen personaliseren op het gebied van functietitel. Op Facebook en Instagram hebben we de mogelijkheid om met Smartly.io schaalbaar gepersonaliseerde ads op te zetten.

De campagnestrategie baseerden we op het See-Think-Do-Care-model. We werkten met tijdvakken, omdat we wilden dat de doelgroep alle uitingen te zien kreeg. Tijdens de totale campagnelooptijd zorgden we dat we iedere fase van de messagingfunnel aan de hele doelgroep uitserveerden.

1) In het eerste contact hebben we de evenementenlocaties centraal gezet die zijn aangesloten bij VisitBrabant. Dit deden we met video-ads op LinkedIn. Met de ad copy spraken we de doelgroep direct aan.

2) In het tweede contact voerden we de personalisatie verder door. Met Smartly.io maakten we schaalbaar 87 gepersonaliseerde Facebook en Instagram ads met lokale horeca- en hospitalityondernemers. Door campagne-automation zag de doelgroep steeds andere ondernemers uit de buurt. De ad copy maakten we persoonlijk door te wisselen tussen verschillende typen events en verschillende ondernemers uit de buurt.

3) In de Do-fase focusten we op het bekijken van een online magazine om zakelijk Brabant te inspireren met alle prachtige evenementenlocaties die de omgeving biedt. Door op-en-top personalisatie toe te passen, wisten we de doelstellingen te behalen:

1) Middels personalisatie realiseerden we op Facebook en Instagram een CPC van €0,43. -59 procent vergeleken met de doelstelling.

2) Het handmatig creëren van creatives is vervangen door automation in Smartly.io. In het master spreadsheet hoeven we alleen aan te geven welke grafische overlay bij welke locatie hoort. Waar je handmatig al snel 10 minuten per ad bezig bent met positioneren, wordt dit nu volledig geautomatiseerd gedaan. Dit resulteerde in een tijdswinst van 13 uur.

www.happyhorizon.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.