Marketing Report
[Column] Michael Versélewel de Witt Hamer (Revitalize): Je B2B-merk herpositioneren column

[Column] Michael Versélewel de Witt Hamer (Revitalize): Je B2B-merk herpositioneren

In de wereld van zakelijke communicatie en marketing is het herpositioneren van een merk een slimme zet die organisaties kunnen maken om hun positie op de markt te versterken en nieuwe groeimogelijkheden te realiseren. Het herpositioneren van een business-to-consumer (B2C) merk brengt al uitdagingen met zich mee, maar het herpositioneren van een business-to-business (B2B) merk heeft zijn eigen unieke aandachtspunten. In dit artikel bespreken we waar je zoal op moet letten bij het herpositioneren van een B2B merk.

Betrek klanten bij je herpositionering

In de B2B-wereld draait alles om het opbouwen van sterke relaties met klanten. Het herpositioneren van een B2B-merk biedt een kans om deze relaties te versterken. Betrek hen bij het proces en maak hen deelgenoot van je ambities, koerswijziging en aanpak. Laat zien hoe jouw herpositionering waarde toevoegt aan jullie samenwerking en zelfs doelstellingen van je opdrachtgevers ondersteunt.

Begrijp de complexiteit van de B2B-klantreis

Een cruciaal aspect bij het herpositioneren van een B2B-merk is het begrijpen van de complexiteit van de B2B-klantreis. In B2B-relaties zijn er vaak meerdere besluitvormers en duren aankoopprocessen langer. Het is essentieel om te begrijpen hoe jouw merk waardevol kan zijn gedurende het hele besluitvormingsproces, van het identificeren van de behoefte tot het uiteindelijke aankoopbesluit.

Focus op probleemoplossing, ROI en impact

Bij het herpositioneren van een B2B-merk is het essentieel om de nadruk te leggen op probleemoplossing en het inzichtelijk maken van return-on-investment (ROI) en impact. B2B-klanten zijn vaak op zoek naar concrete oplossingen die de efficiëntie van hun bedrijf verbeteren, kosten besparen of de invloed op hun omgeving versterken. Richt je in communicatie en met marketingactiviteiten op het tonen van de meetbare voordelen en de positieve impact van jouw herpositionering op hun bedrijfsresultaat.

Laat zien dat je betrouwbaar zakendoet

Vertrouwen, betrouwbaarheid en reputatie zijn van groot belang in de B2B-markt. Bedrijven hechten veel waarde aan langdurige relaties met betrouwbare partners. Dat scheelt hen namelijk tijd, geld en energie om nieuwe partners te vinden. Zorg ervoor dat jouw herpositionering je imago ook echt versterkt. Laat zien dat je een bewezen staat van dienst hebt, bijvoorbeeld door te verwijzen naar succesverhalen en positieve verhalen van bestaande klanten.

Voorbeeld Salesforce:

Een inspirerend voorbeeld van een succesvolle herpositionering van een B2B-merk is Salesforce. In eerste instantie werd Salesforce voornamelijk gezien als een bedrijf dat CRM-software aanbiedt. Maar naarmate het bedrijf groeide en veranderde, besloten ze zich te herpositioneren als een allesomvattend platform voor klantensucces. Deze herpositionering was gebaseerd op een diepgaand begrip van de behoeften en uitdagingen van B2B-klanten. Salesforce ging zich concentreren op het bieden van oplossingen die verder gaan dan alleen CRM, zoals marketingautomatisering, klantenservice en analytics. Door zichzelf te presenteren als een platform voor succes, kon Salesforce klanten helpen om hun bedrijfsresultaten te verbeteren. Daarmee werden zij voor hen een nog waardevollere partner.

Uiteraard zijn er meer aandachtspunten en overwegingen bij het herpositioneren van een B2B-merk. Neem contact op via Revitalize.nl en ga met hen in gesprek over de groeiambities die jij met je merk hebt.

www.revitalize.nl

Lees ook:

[SHOWREEL!] Revitalize: Rebranding voor merken met groeiambities

06-11-2023 | 09:15:40
Laat het team van REVITALIZE je merk transformeren, zodat het de beste en sterkste versie van zichzelf wordt. En jij je business gezond kunt laten groeien

REVITALIZE ontwikkelt merkidentiteit Stichting GUTS

05-09-2023 | 11:09:00
Rebranding bureau REVITALIZE is door Stichting GUTS, die belangen behartigt van mensen met chronische darmziekten, gevraagd voor hulp bij de strategische positionering, naamgeving, visuele merkidentiteit en website.

[Column] Michael Versélewel de Witt Hamer (Revitalize): Wat is merkpositionering?

14-03-2023 | 17:34:00
Merkpositionering is een term voor het proces waarin je als merkeigenaar bedenkt en bepaalt welke gewenste associaties je wilt dat jouw merk bij mensen oproept

[Column] Michael Versélewel de Witt Hamer (Revitalize): Wat is rebranding?

15-02-2023 | 14:30:00
Het doel van rebranding is om als merk authentiek, relevant en onderscheidend te zijn en blijven

[Column] Revitalize: Succesvol rebranden in drie stappen

19-12-2022 | 10:07:00
Rebranding agency Revitalize transformeert merken in drie overzichtelijke stappen. Hieronder lees je hoe.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.