Deens stijlicoon Pernille Teisbaek guest creative director van ELLE

Deens stijlicoon Pernille Teisbaek guest creative director van ELLE

Op 22 maart verschijnt het voorjaarsnummer van ELLE met het Deense stijlicoon Pernille Teisbaek als guest creative director. Teisbaek is influencer van het eerste uur, maar heeft zich het afgelopen decennium ook ontwikkeld als stylist, creative director en ontwerper.

Anke de Jong, hoofdredacteur van ELLE: “Toen ik bijna twee jaar geleden bij ELLE begon, liep ik Pernille tegen het lijf bij de show van Acne Studios in Parijs. Ik vroeg of we niet eens konden samenwerken, en dan niet een standaardinterview, maar iets groters, coolers en waarbij je ook meer van haar stijlgeheimen komt te weten. Na een aantal meetings besloten we vorig jaar september om een heel nummer te maken met Pernille als creative director.”

Tijdens de brainstorms bleek Pernille ook een stijlicoon te hebben. Phoebe Philo, de ontwerper die naam maakte met haar collecties voor Céline. 2023 wordt het jaar van de langverwachte comeback van Philo – in september komt ze terug met haar eigen collectie – en de modewereld kan niet wachten.

In dit nummer wilde Pernille een ode brengen aan Phoebe Philo en wat ze tot nu toe voor de mode en het vrouwbeeld heeft betekend. Pernille stylde een modeserie met OldCeline-items uit haar eigen kast en we spraken kenners over de kracht van Philo’s werk. Maar we interviewden uiteraard ook Pernille zelf om haar nog beter te leren kennen. Ook zette ze haar netwerk in voor de vaste rubrieken en dacht ze mee over het beeld en de verhalen in dit nummer.

www.elle.nl

www.hearst.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.