Marketing Report
Deliveroo stopt in Nederland nieuws

Deliveroo stopt in Nederland

Deliveroo heeft aangekondigd dat het eind november 2022 zal stoppen met zijn Nederlandse operatie. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf stelt dat het altijd ernaar streeft om in markten actief te zijn waar er een duidelijk pad bestaat om een leidende positie te kunnen hebben. De meeste waarde haalt Deliveroo uit markten waar het de eerste of tweede positie in de markt bekleedt. In Nederland waar Deliveroo sinds 2015 actief was, is dat niet het geval.

Nederland draagt voor 1 procent bij aan Deliveroo's omzet (gedefinieerd als Gross Transaction Value) in de eerste helft van 2022. Om een leidende positie te bekleden zou het bedrijf fors moeten investeren. Deliveroo blijft actief in Frankrijk, België, Ierland, Italië, Australië, Singapore, Hong Kong, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten.

Eric French, Chief Operating Officer, International van Deliveroo: "Dit is geen lichtzinnige beslissing. We willen al onze medewerkers en riders bedanken die ons ondersteund hebben gedurende dit consultatieproces. Zij zijn onze prioriteit. We hebben het plezierig gevonden met duizenden restauranten te hebben samengewerkt in Nederland en willen de consumenten bedanken die bij ons hebben besteld en van hun maaltijd hebben genoten. We blijken gewoon operationeel tijdens de komende maanden."

Deliveroo is een concurrent van Thuisbezorgd en Uber Eats, maar bezorgde ook sinds april 2022 voor Albert Heijn. In 2019 trok Deliveroo zich terug uit Duitsland om soortgelijke redenen. Deliveroo kwam in 2021 in opspraak over de manier waarop het met zijn werknemers (Riders) omgaat; de rechtbank oordeelde dat de medewerkers geen zelfstandigen maar werknemers zijn die onder een CAO vallen. Deliveroo weigerde dit vonnis uit te voeren maar ging in hoger beroep bij de Hoge Raad die normaal gesproken eind dit jaar uitspraak zou doen. De advocaat-generaal die normaal gesproken door de Hoge Raad wordt gevolgd, adviseerde in juni 2022 nog negatief ten opzichte van Deliveroo. Deliveroo heeft hierover niets gesteld bij zijn verklaring over zijn vertrek.

www.deliveroo.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.