Marketing Report
Campagne: Maak grijs groener

Campagne: Maak grijs groener

De landelijke publiekscampagne Maak grijs groener van start gegaan. De campagne roept Nederlanders, onder andere in een televisiecommercial en op social media, op hieraan een bijdrage te leveren en biodiversiteit te beschermen.

Matthijs de Jongh van KesselsKramer: “Biodiversiteit is ontzettend belangrijk voor ecosystemen en een gezonde leefomgeving. Uit het onderzoek dat we samen met onderzoeksbureau Motivaction hebben gedaan, blijkt onder andere dat driekwart van de Nederlanders niet weet wat biodiversiteit precies is, maar na uitleg vindt bijna iedereen het belangrijk. Dit is precies de reden waarom deze campagne zo hard nodig is. Bekend maakt bemind, dus met bewustwording zorg je voor betrokkenheid.”

Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid van plant- en diersoorten en de balans van al het leven op aarde. In Nederland is dit uit balans met als gevolg dat veel planten en dieren in hun voortbestaan worden bedreigd en daarmee ook nadelig is voor een gezonde leefomgeving voor de mens. Met de Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel zetten natuurorganisaties, boeren, burgers, wetenschappers, banken en bedrijven zich samen in voor biodiversiteitsherstel in Nederland.

Prof. Dr. Louise Vet, emeritus hoogleraar evolutionaire ecologie bij Wageningen University en voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel: “Biodiversiteit hebben we allemaal nodig: om te eten, om te ademen, om van te genieten, om te kunnen leven. Het doel van de campagne is om dat belang meer te laten leven, maar vooral dat iedereen weet hoe je kan bijdragen om biodiversiteit te herstellen.”

Rens de Jonge, Creatiev Director van KesselsKramer: “Met Grijs als metafoor voor alle industrie, verstedelijking en andere dingen die slecht zijn voor biodiversiteit, en groener maken voor alles wat je kan doen om biodiversiteit te herstellen, focust de campagne zich heel bewust op oplossing(en) en niet op de betekenis van het begrip biodiversiteit.”

Maak grijs groener wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Credits: Opdrachtgever: Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel | Bureau: KesselsKramer | Illustratie: Merijn Hos | Motion designer: Jurriaan Hos | Geluid: RecSound

www.maakgrijsgroener.nl
www.kesselskramer.com
www.samenvoorbiodiversiteit.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.