Marketing Report
Doe je updates-campagne ontwikkeld door TBWA\NEBOKO en Open Now nieuws

Doe je updates-campagne ontwikkeld door TBWA\NEBOKO en Open Now

91 procent van de Nederlandse huishoudens heeft één of meerdere slimme apparaten zoals een smart TV of slimme thermostaat en slechts de helft geeft aan hun slimme apparaten regelmatig te updaten. Daarmee lopen zij het risico gehackt te worden.

Om consumenten hier bewust van te maken vervolgt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat de campagne Doe je updates. Dit keer probeerde een ethisch hacker bij een aantal huishoudens in het thuisnetwerk te komen. En op hun printer een kerstkaart te printen.

Kerstkaart die je niet wilt ontvangen

Ethisch hacker Dirk-Jan Bartels van Eurofins Digital Testing & Cyber Security ging op pad door Nederland en probeerde bij huishoudens in het netwerk binnen te komen via onvoldoende beveiligde apparaten. Het lukte hem om in te breken, vervolgens printte hij tot verrassing van de bewoners via de draadloze printer een kerstkaart, met tips om hun digitale veiligheid te verbeteren.

Dirk-Jan Bartels: "Het was goed om mensen op deze ludieke manier bewust te maken van mogelijke beveiligingsrisico's. Vaak lees je in het nieuws dat bedrijven gehackt worden, maar zoiets kan jou privé ook overkomen. Bij de huishoudens waar het lukte merkte je echt de verbazing. Gelukkig waren er ook mensen die al hun updates hadden gedaan en waar het dus niet lukte om in hun netwerk in te breken en de kerstkaart te printen. Of het nu om een bedrijf of huishouden gaat, het is gewoon belangrijk dat je je updates regelmatig doet.”

Voorkom een hack, doe de Update-Check

De campagne, ontwikkeld door DOT (D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO), maakt Nederlanders bewust van de risico’s van slecht beveiligde slimme apparaten onder de slogan Voorkom een hack, doe de Update-Check. De Update-Check is een checklist waarmee consumenten inventariseren welke slimme apparaten zij in huis hebben. Vervolgens staat stap voor stap uitgelegd hoe je elk slim apparaat updatet. Doe de Update-Check op doejeupdates.nl.

De campagne wordt onder andere gevoerd via pr, radio, online video, display en advertorial.

Disclaimer: Alle hacks hebben echt plaatsgevonden. De huishoudens gaven toestemming voor een test hoe veilig hun netwerk was.

 

Credits:

Opdrachtgever: Ministerie van Economische Zaken & Klimaat | Bureau: DOT (D&B, Open Now en TBWA\NEBOKO) | Productie PR content: Bleck Media | Ethisch hacker: Eurofins Digital Testing & Cyber Security | Research: Climmy Canton | Beheer en redactie website: ECP | PR: HvdM Public Relations | Media: Initiative Media

 

www.tbwa.nl

www.opennow.nl

www.rijksoverheid.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.