DPG Media neemt Kidsweek en Samsam over van Sijthoff Media

DPG Media neemt Kidsweek en Samsam over van Sijthoff Media

Kidsweek, Kidsweek in de Klas en Samsam - van Sijthoff Media - worden per 1 december onderdeel van DPG Media. Daarmee breidt DPG Media haar kidsportfolio uit dat nu bestaat uit Donald Duck, Tina en ZoZitDat.

Kidsweek, Kidsweek in de Klas en Samsam bereiken wekelijks meer dan 164.000 kinderen, ouders en leerkrachten. De merken zijn een begrip onder kinderen en leerkrachten en zijn de afgelopen decennia uitgegroeid tot crossmediale platformen met printuitgaves, websites, nieuwsbrieven, een app, sociale mediakanalen, events en lesmethodes voor het primair onderwijs. DPG Media heeft met de magazines Donald Duck, Tina en ZoZitDat een leidende positie binnen de kids markt.

Joyce Nieuwenhuijs, directeur Magazines DPG Media: “Ik kijk met veel enthousiasme uit naar de toevoeging van Kidsweek en Samsam aan ons kidsportfolio. Hiermee kunnen we nog beter onze ambitie vervullen om het leesplezier onder de jongere generatie te vergroten. Ik zie veel potentieel om met dit mooie portfolio verder te groeien.”

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media: “Met de titels Kidsweek en Samsam stond uitgeverij Young & Connected aan de wieg van Sijthoff Media. Maar de afgelopen jaren zijn wij vooral gegroeid binnen het zakelijke segment. De afgelopen zes overnames betroffen allemaal acquisities binnen het B2B-segment, wat voor de toekomst onze focus zal zijn.”

Henrike van Gelder, hoofdredacteur Kidsweek en SamSam: “Ik ben blij dat we met DPG Media een nieuwe eigenaar hebben gevonden die alles in huis heeft om van de journalistieke titels Kidsweek en Samsam een nog groter succes te maken.”

www.dpgmedia.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.