Marketing Report
DVJ Insights: 2,2 keer minder GRP nodig bij radioreclame met NMO Luisteronderzoek nieuws

DVJ Insights: 2,2 keer minder GRP nodig bij radioreclame met NMO Luisteronderzoek

Uit een onder 3600 respondenten uitgevoerd representatief onderzoek onder Nederlanders die ouder zijn dan 18 jaar, concludeert DVJ Insights in opdracht van branchevereniging Audify dat er verhoudingsgewijs 2,2 keer minder GRP’s nodig zijn om dezelfde herkenningsscore te realiseren bij radioreclame. Het onderzoek is uitgevoerd in week 9 tot en met 14 van dit jaar middels herinneringsvragen waarbij per respondent maximaal tien radioreclames te horen kreeg. Er zijn in totaal 36 campagnes onderzocht.

De analyse is uitgevoerd per week op campagneniveau. Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de introductie van het NMO Luisteronderzoek dat op 1 februari is geintroduceerd en werkt op basis van passief meten via mobiele telefoons.

Audify wil met de resultaten van het onderzoek een benchmark voor mediadruk vaststellen.

Het NMO Luisteronderzoek levert de currency op basis waarvan luisteraandelen van radiostations worden berekend, reclamecampagnes worden gepland en gerealiseerde mediadruk (aantal GRP’s) wordt berekend. Het NMO Luisteronderzoek levert andere luistercijfers en GRP’s op.

Benchmark

De benchmark van DVJ Insights is gebaseerd op het percentage reclameherkenning door consumenten bij een bepaalde mediadruk. In het benchmarkmodel gebaseerd op het nieuwe onderzoek wordt bij elke hoeveelheid GRP’s een hogere herkenningsscore voorspeld. Dit is volgens verwachting omdat de nieuwe meetmethode minder luistertijd rapporteert in vergelijking met de oude methodiek.

Een radiocampagne met een gemiddeld aantal GRP’s van 350 volgens het nieuwe benchmarkmodel, wordt aan het einde van de campagne naar verwachting door 24,7 procent van de consumenten herkend. In het oude benchmarkmodel zou exact dezelfde herkenningsscore zijn behaald met 771 GRP's. Dat is dus een factor van 2,2.

Meer informatie over analyse DVJ Insights en Audify

Meer informatie over de conclusies en analyses van Audify is hier te vinden.

www.audify.nl

Kenmerken Doelgroep Monitor beschikbaar in NMO Luisteronderzoek

25-10-2023 | 16:15:10
Rijke bron voor strategische doelgroep analyses en mediaplanning

NMO Luisteronderzoek: voortaan minimaal 3 minuten beluistering om mee te tellen

23-10-2023 | 11:20:00
Het NMO Luisteronderzoek heeft de eis dat panelleden minimaal 5 minuten naar een radiostation moeten luisteren om mee te tellen als luisteraar geschrapt.  Voortaan is het nodig om minimaal 3 minuten te luisteren naar een radiozender om mee te tellen als luisteraar

Rijksoverheid en de VakantieDiscounter winnen een Audify Award

16-10-2023 | 10:48:00
Winnaars zijn de campagnes Bandencheck van de Rijksoverheid en Kijk, dat zijn VakantieDiscounters en mediabureau GroupM.

Nominaties Audify Awards bekend

02-10-2023 | 14:25:00
Kanshebbers zijn de radiocampagnes van Rijksoverheid, Douwe Egberts, KLUUN, Squla, Van Haren en dé VakantieDiscounter

Audify komt met maandrapportages NMO Luisteronderzoek

24-08-2023 | 19:31:38
Branchevereniging Audify komt voortaan met een maandelijks audiomaandrapport. Met dit rapport wil Audify alle bereikcijfers vanuit het NMO Luisteronderzoek bundelen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.