Marketing Report
Esprix gaat ook langlopende campagnes bekronen nieuws

Esprix gaat ook langlopende campagnes bekronen

De Esprix Awards bekronen al jaren creatieve concepten die in het afgelopen kalenderjaar jaloersmakend effectief zijn geweest. Creativiteit en effectiviteit tellen allebei even zwaar. Dat blijft zo, maar er viel nog wel wat te verbeteren. Daarom komt er ook een award voor langlopende campagnes.

Edward van de Ridder, eindjuryvoorzitter: “Campagnes met een langere looptijd dan één jaar kregen binnen onze huidige categorie-indeling niet altijd het podium dat ze verdienen. Ze zijn vaak lastig te vergelijken met het korte termijn succes, terwijl adverteerders gelukkig meer en meer investeren in hun merk voor de langere termijn. Daarom wilden we graag een platform creëren om creatieve ideeën te vieren die consistent, jaar-op-jaar succes boeken.”

Jacqueline Smit, bestuursvoorzitter van Esprix Awards: “Onze award gaat over creatieve ideeën die jaloersmakend goed werken. En laten we eerlijk zijn: als iets meerdere jaren werkt, is dat nog jaloersmakender. Ik zou daarom marketeers en strategen nu al willen uitnodigen om te kijken of zij een langlopende campagne hebben die creatief echt onderscheidend is én een fantastisch resultaat heeft geboekt. Voorwaarde is dat die campagne in 2022 gelopen heeft, maar daarvoor ook al actief was. En dat die natuurlijk nog niet eerder als geheel door de Esprix bekroond is.”

De Esprix Awards telt na de toevoeging van Long Term in totaal 13 categorieën:

 1. Business for good
 2. Business to business & Employee experience
 3. Business to consumer
 4. Charity & Not for profit
 5. Consumer services
 6. Durables
 7. Fast moving
 8. Long term
 9. Media, Entertainment & Communications
 10. New business concepts
 11. Retail, etail & ecommerce
 12. Sales promotions & activations
 13. Smart budget

Inzenden kan vanaf 2 januari 2023 via www.esprix.nl

www.esprix.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.