Fitzroy ontwikkelt seafood merk Mamasea

Fitzroy ontwikkelt seafood merk Mamasea

Fitzroy kreeg de vraag om een wereldwijd seafood love-brand te ontwikkelen. Niet alleen de positionering, maar ook de naam, visuele identiteit, verpakking en communicatie.

De Noorse Eide familie kwam in contact met Fitzroy naar aanleiding van één van de whitepapers die het Amsterdamse bureau schreef over food en beverages. Het werd een ontmoeting in de fjorden waar inmiddels de derde generatie zalmboeren de scepter zwaait. De Eide familie heeft een ambitieuze visie op voedsel uit de zee, waar liefde en respect voor de dieren en natuur, hand in hand gaan met innovatie en technologie. Deze visie moest ook gevisualiseerd worden in een naam en een — voor de branche — onderscheidende huisstijl. De naam die Fitzroy ontwikkelde was Mamasea. Met deze naam wil de familie haar liefde voor de zee benadrukken.

De zee als visual device

Het beeldmerk bestaat uit het woordmerk en het icoon van de moeder van de oceaan: Mamasea. De illustratiestijl is door Fitzroy zelf ontwikkeld en geïnspireerd op Japanse kunst; de oceaan en haar golven worden afgebeeld als de persoonlijkheid van moeder aarde of liever gezegd moeder zee. De visual device is eenvoudig en repetitief waardoor deze rust, maar ook kracht uitstraalt. 

Jur Baart, oprichter van Fitzroy: "We zijn ongelooflijk trots met dit resultaat en dat de familie ons ook de volledige vrijheid gaf om een wereldwijd merk neer te zetten, zonder dat we concessies moesten doen. Iedere stap hebben we zorgvuldig en gezamenlijk gezet. En nu mag Mamasea de wereld in zwemmen.”

Credits:

Klant: Eide | Positionering: Fitzroy | Naam: Fitzroy | Identiteit: Fitzroy | Communicatie: Fitzroy | Productfotografie: Mamasea / Eide Family | Drone-foto: Andreas Kleiberg

www.fitzroy.nl

www.mamasea.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.