Marketing Report
Ford recyclet 1 miljard flessen om er vloermatten van te maken

Ford recyclet 1 miljard flessen om er vloermatten van te maken

Ford voorziet elke geproduceerde EcoSport SUV van vloerbekleding die is gemaakt van 470 plastic wegwerpflessen. Het bedrijf recyclet wereldwijd 1,2 miljard flessen per jaar.

Ford begon al meer dan 20 jaar geleden met het hergebruik van plastic. Sinds de internationale introductie van de EcoSport in 2012 heeft Ford 650 miljoen halveliterflesjes, met een geschat totaalgewicht van 8262 ton, nieuw leven ingeblazen. Als je die flesjes achter elkaar zou leggen, kom je meer dan twee keer de wereld rond.

Tony Weatherhead, materials engineer van Ford Motor Company: “Consumenten zijn zich veel bewuster geworden van de schade die wordt aangericht als je plastic weggooit. Wij zijn echter al lang bezig met een missie om de hoeveelheid gerecyclede en hernieuwbare materialen te vergroten in elke nieuwe auto die we maken.”

Om plastic geschikt te maken voor de productie van automatten moeten de flessen en doppen eerst heel fijn worden versnipperd. De snippers worden vervolgens verhit tot 260°C en gesmolten om er vezels van te maken met de doorsnee van een menselijk haar. Die vezels worden tot garen gesponnen door verschillende vezeldraden in elkaar te draaien – en van dat garen worden matten geweven.

www.ford.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.