FOX wordt Star Channel per 1 november 2023

FOX wordt Star Channel per 1 november 2023

De tv-zender FOX zal in Nederland en Vlaanderen per 1 november 2023 worden omgedoopt in Star Channel. De zender bestaat in Nederland sinds 19 augustus 2013 en is onderdeel van Eredivisie Media & Marketing waar Walt Disney Company 51 procent van de bezit. In Vlaanderen is FOX volledig in handen van Walt Disney Company en bestaat sinds 2015. In Nederland wordt de reclameverkoop van de zender door Ad Alliance (RTL Nederland) uitgevoerd.

FOX is in zowel Nederland als Vlaanderen een meer op Amerikaanse series gerichte zender, en zal dir onder de naam Star Channel blijven. Series als Hudson & Rex, Below Deck en Chucky alsmede de horrorserie FROM (van de makers van onder andere LOST & The Game of Thrones), later in het seizoen volgen meer series waaronder Robyn Hood en The Goodship Murder.

The Walt Disney Company

The Walt Disney Company kocht 21st Century Fox op 19 maart 2019, waarbij afgesproken werd dat The Walt Disney Company tot 2024 het recht had om het merk FOX buiten de Verenigde Staten te voeren. Het merk FOX wordt in de Verenigde Staten nog steeds gevoerd door FOX Corporation (met zowel FOX, FOX Soul, FOX Sports, FOX Deportes, FOX News, FOX Business en FOX Weather). FOX Corporation is onveranderd in handen is van de familie Murdoch. Ook in Australie is FOX nog actief via het aan de familie Murdoch gelieerde News Corp (Foxtel). FOX Corporation is overigens inmiddels ook weer buiten de Verenigde Staten en Australië actief met Fox Entertainment Global met de distributie van programma’s.

Schrappen merk FOX

The Walt Disney Company is bezig geweest in de afgelopen jaren het merk FOX uit te faseren. Daarbij zijn veel tv-stations gestopt (om de content via de streamingdienst Disney+ te blijven aanbieden) en in veel andere landen zijn zenders omgedoopt tot Star Channel of FX. Het merk Star wordt sinds februari 2021 ook gebruikt bij Disney+ voor met name de content die afkomstig is van Fox.

De tv- en filmstudios zijn omgedoopt tot Touchstone (FOX 21 Television Studios), Searchlight Pictures (voorheen Fox Searchlight Pictures) en 20th Ccentury Studios (voorheen 20th Century Fox). In Nederland werd de sportzender FOX Sports op 1 januari 2021 omgedoopt in ESPN, merk dat al in handen was van The Walt Disney Company. 

www.foxtv.nl

disneypartners.disney.nl

www.thewaltdisneycompany.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Samsung presenteert campagnevideo met Disney en Pixar

05-06-2024 | 10:57:55
Samsung laat zien hoe mensen met de Bespoke AI wasmachines en drogers aan de emotionele achtbaan van de was kunnen ontsnappen

The Walt Disney Company Benelux benoemt Michel Dupont tot Director Advertising & Sales

04-03-2024 | 17:43:00
The Walt Disney Company Benelux heeft Michel Dupont benoemd tot Director Advertising & Sales voor de Benelux. Hij is en blijft General Manager van het Belgische Transfer. Kiki Klijn-Van Leeuwen Boomkamp verlaat The Walt Disney Company per 1 april 2024

KPN, VodafoneZiggo, Odido en Delta trekken ACM-zaak Eredivisierechten in na afwijzend voorlopig oordeel

02-02-2024 | 13:54:00
KPN, VodafoneZiggo, Odido en Delta hebben hun zaak bij de ACM over vermeend misbruik van machtsposities ingetrokken. Dit naar aanleiding van een voorlopig oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Ad Alliance verlengt partnerships met Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport

16-01-2024 | 11:30:00
RTL Nederland heeft via zijn reclameverkoopbedrijf Ad Alliance de contracten met Paramount, The Walt Disney Company, Warner Bros. Discovery en VodafoneZiggo (Ziggo Sport) verlengd

STIVA: alleen Nickelodeon en Disney Channel jongerenzenders

22-12-2023 | 00:18:00
Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) heeft vastgesteld dat alleen de tv-zenders Nickelodeon en Disney Channel aangemerkt kunnen worden als jongerenzenders
 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.