Freddy komt met Blue Band-campagne rondom schoolontbijtjes

Freddy komt met Blue Band-campagne rondom schoolontbijtjes

Blue Band heeft de handen ineengeslagen met Jeugd van Tegenwoordig-ster Vjèze Fur in een campagne om 100.000 schoolontbijtjes te doneren. De campagne is ontwikkeld door Freddy, het onderdeel van Alfred International dat zich onder andere bezighoudt met activatie- en contentconcepten.

Upfield, het moederbedrijf van Blue Band, koos na een pitchtraject voor Freddy. De campagne Smeer een Broodje Doneer is een samenwerking tussen Blue Band en het Nationaal Schoolontbijt.

1 op de 4 kinderen eet dagelijks geen of een onvoldoende voedzaam ontbijt. Dit heeft veel negatieve gevolgen zoals concentratieproblemen en leerachterstanden. Als partner van het Nationaal Schoolontbijt wil Blue Band 100.000 ontbijtjes verzorgen voor kinderen die dat hard nodig hebben.

Alexis Berger, Head of Marketing Marketing Nederland & België van Upfield: "We zijn verheugd om samen te werken met het NSO. We willen iedere ouder helpen met het ontwikkelen van een gezond eetpatroon voor hun kind, zodat ze genoeg energie hebben om te spelen en te leren op school. Gelijke kansen beginnen met een gezond ontbijt voor elk kind, iedere dag.”

Voor iedere verpakking Blue Band Halvarine of Goede Start 500g die in de campagneperiode gekocht wordt, een donatie aan het NSO. Robin Meekel, Creative Lead bij bureau Freddy: “Steeds meer mensen willen iets goeds doen voor de maatschappij, maar dit voelt vaak hoogdrempelig. Daarom bedachten we een manier van helpen die zó makkelijk is dat je niets anders hoeft te doen dan wat je altijd al doet. Door alleen al te smeren, doneer je.”

Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) is het gezicht van de campagne. In een branded format met verschillende afleveringen gaat hij de bijzonderste Broodjes Doneer smeren. Dat doet hij samen met een groep enthousiaste kinderen.

Lucio Jessurun, Strategy Director bij bureau Freddy: “Vjèze Fur is een natural fit voor deze campagne. Als chef met eigen kookboek weet hij altijd iets onverwachts te creëren. Zijn droge humor benadrukt de positieve insteek van de campagne. Tegelijkertijd heeft hij als vader ook een verzorgende kant die perfect bij Blue Band past én spreekt hij ouders van nu aan.”

Credits:

Klant: Upfield – Blue Band | Verantwoordelijke klant: Alexis Berger, Alex Hartevelt, Tessa Koomen | Bureau:  Freddy (een onderdeel van Alfred International) | Strategie:  Lucio Jessurun | Account: Edgar Rijnders, Marielle Bok | Creatie: Paul van Uden, Robin Meekel, Rogier Mahieu | Agency Producer:  Sasja van Nie | Productiemaatschappij: Menno Koop Productions

www.freddy.nl

www.alfred.nl

www.blueband.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.