Frederieke Leeflang en Paul Doop voortaan met zijn twee Raad van Bestuur NPO

Frederieke Leeflang en Paul Doop voortaan met zijn twee Raad van Bestuur NPO

De Raad van Bestuur van de NPO kent voortaan twee leden. Daartoe heeft de Raad van Toezicht van de NPO onder voorzitterschap van Tjibbe Joustra besloten. Na het vertrek van voormalig bestuurslid Martijn van Dam naar de stichting Nederlands Datakluis op 1 november 2022 wordt zijn positie niet opgevuld; Frederieke Leeflang en Paul Doop gaan met zijn tweeën verder als Raad van Bestuur van de NPO. Paul Doop die sinds 19 augustus 2019 lid is van de Raad van Bestuur van de NPO, is terughoudend met het verschijnen in de publiciteit.

Van 2012 tot 2019 ook  twee leden

Van 1 januari 2012 tot 19 augustus 2019 bestond de Raad van Bestuur van de NPO ook uit twee leden. Wettelijk gezien is de Raad van Bestuur van de NPO verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en nagenoeg alle besluiten. Sommige besluiten moeten instemming verkrijgen van de Raad van Toezicht van de NPO en sommige besluiten moeten eerst een advies hebben verkregen van het College van Omroepen waar de omroepverenigingen, NOS en NTR in zijn vertegenwoordigd.

Directie

De directie van de NPO die bestaat uit Mark Minkman (Financiën en oud-VARA directeur), de tijdelijk teruggetreden Videodirecteur Frans Klein (oud-VARA directeur), Willem Roskam (Directeur Technologie en Operations), Jojanneke Doorn (manager human resources en tijdelijk mede-directeur Video), Remco van Leen (tijdelijk mede-directeur Video) en Jurre Bosman (directeur audio en interim directeur publiek & marketing) valt onder de Raad van Bestuur van de NPO.

Verdeling verantwoodelijkheden

De bestuurlijke verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur zijn per 1 november 2022 verdeeld over de twee bestuursleden. De Raad van Toezicht heeft geconcludeerd dat het effectiever en slagvaardiger is om de samenstelling van de Raad van Bestuur terug te brengen tot twee leden.

Het besluit om als tweehoofdig bestuur verder te gaan, is na een positief advies van de OndernemingsRaad van de NPO genomen. Uitgangspunt blijft een collegiaal bestuur waarbij Frederieke Leeflang de rol van voorzitter vervult.

Het overzicht van de verdeling van de bestuurlijke verantwoordelijkheden:  

Frederieke Leeflang:

Audio, Video, NPO Start en NPO Plus, Online, Strategie, Marketing, Communicatie en Publieksonderzoek. Daarnaast externe relaties en EBU.

Paul Doop:

Distributie, Technologie en Operations, Financiën, HR en Juridische Zaken. Daarnaast Diversiteit & Inclusie, (relaties met) RPO/Regio, (relaties met de) Ster en Centrale OndernemingsRaad/OndernemingsRaad.

www.npo.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.