Marketing Report
Global wint de concessies Alkmaar en Leeuwarden nieuws

Global wint de concessies Alkmaar en Leeuwarden

Global Media en Entertainment behoudt haar sterke positie in de markt met een landelijk dekkend netwerk van (D)OOH-objecten door de winst van de exclusieve concessie in Alkmaar en de abri concessie in Leeuwarden. Door het hergebruiken van de huidige objecten en sedumdaken toe te voegen werken de gemeentes en Global aan hun duurzaamheidsplan.

Tien jaar

Het contract tussen Global en de gemeentes Alkmaar en Leeuwarden voor de reclame-exploitatie is getekend voor een periode van minimaal 10 jaar. 

Out-of-Home objecten staan letterlijk midden in de maatschappij en daardoor maakt het medium op een heel andere manier deel uit van duurzaamheid dan andere media. Circulariteit, duurzaamheid en impact staan bij gemeentes, adverteerders en Global hoog in het vaandel. Vanuit Global wordt er bij elke concessie gekeken naar hoe ze op duurzaamheidsvlak samen met de gemeente de meeste impact kunnen maken. In Leeuwarden en Alkmaar is daarom gekozen voor de inzet van gereviseerd meubilair. Door de abri’s te voorzien van kleine aanpassingen zoals sedum daken, die de biodiversiteit in stedelijke omgevingen stimuleren en het inbouwen van de meest energiezuinige LED-verlichting kan het nog minimaal 10 jaar de functie vervullen. 

Nationale zichtbaarheid

Guy Grimmelt, Marketing & Sales Director Global Media en Entertainment: “Ook dit jaar zijn er weer veel aanbestedingen geweest en hebben we ons portfolio in stand gehouden waarmee we het sterkste netwerk in OOH blijven hebben. Leeuwarden en Alkmaar, beiden 100.000+ steden, zijn daarbij zeer waardevol voor nationale zichtbaarheid en dat we dat op een duurzame manier doen is een extra bonus voor ons en onze adverteerders.”

Het aantal inwoners van beide steden is de afgelopen jaren flink gestegen. Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en behoort met ruim 125.000 inwoners tot een van de 25 grootste gemeentes in Nederland. Alkmaar is onlangs door het CBS aangemerkt als de vijfde winkelstad van Nederland en telt ruim 110.000 inwoners. Door het behoud van beide concessies is Global de grootste exploitant in de top 100 gemeenten. 

Global Nederland

Global is marktleider binnen de (Digital) Out-of-Home branche en biedt adverteerders de mogelijkheid om te adverteren op straat, in supermarkten, winkelcentra en op tankstations. Met een landelijk digitaal netwerk, sluit Global aan bij de behoeftes van adverteerders om op exacte tijden én locaties de doelgroep te bereiken. Door exclusieve concessies als haar winkelcentra, supermarkt- en tankstation netwerk kunnen adverteerders op de meest uiteenlopende locaties de massa of juist heel gericht waardevolle doelgroepen bereiken.
Global brengt merken en doelgroepen samen.

www.global.com/nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.