Marketing Report
Hearst is van plan om WBBH-TV over te nemen nieuws

Hearst is van plan om WBBH-TV over te nemen

Hearst heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van WBBH-TV van Waterman Broadcasting Corporation, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Het aan NBC gelieerde televisiestation bedient de Fort Myers en Naples, Florida, DMA. WBBH-TV zendt ook het Heroes & Icons-netwerk uit op een digitaal subkanaal. De aankondiging werd gedaan door Steven R. Swartz, president en CEO van Hearst, en Jordan Wertlieb, president van Hearst Television Inc. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Onder de transactie zal Hearst de programmeringsrelatie van Waterman Broadcasting met Montclair Communications, Inc., eigenaar van WZVN-TV, het ABC-filiaal van de markt, overnemen. WZVN-TV zendt ook de MeTV- en Dabl-netwerken uit op zijn digitale subkanalen.

De overname van WBBH-TV breidt de aanwezigheid van Hearst in Florida uit. Het bedrijf is eigenaar van WESH-TV en WKCF-TV, de NBC- en CW-filialen in Orlando; WPBF-TV, het ABC-filiaal dat de televisiemarkt in West Palm Beach bedient; en WMOR-TV, een onafhankelijk televisiestation in Tampa-St. Petersburg. Hearst Television bereikt bijna een op de vijf huishoudens in de VS.

WBBH-TV en WZVN-TV hebben meerdere prijzen gewonnen voor meeslepende en diepgaande journalistiek en service aan de gemeenschappen van Fort Myers en Napels. Gezamenlijk verdienden de stations in 2022 drie nationale Edward R. Murrow Awards van de Radio Television Digital News Association.

Steven R. Swartz, president en CEO van Hearst: "Deze transactie past strategisch uitstekend bij ons bedrijf en onderstreept onze inzet voor lokale televisie-uitzendingen en leiderschap in onze televisiemarkten in het hele land."

Jordan Wertlieb, president van Hearst Television Inc.: “Bernie en Edith Waterman zijn uitstekende rentmeesters geweest van WBBH-TV en de programmeringsrelatie met WZVN-TV. Ze hebben de kijkers van Fort Myers en Napels met onderscheiding gediend sinds 1979. Natuurlijk boden beide stations belangrijke levensreddende dekking tijdens de orkaan Ian en hebben ze informatie en updates verstrekt terwijl het gebied zich herstelt en herbouwt. We zijn er trots op dat we zijn geselecteerd om de erfenis van zulke vooraanstaande omroepen voort te zetten.”

Steve Pontius, executive vice president en general manager, Waterman Broadcasting: “Waterman Broadcasting heeft altijd het grootste belang gehecht aan lokale journalistiek en onwrikbare dienstverlening aan de gemeenschap. Kijkers in Zuidwest-Florida weten al tientallen jaren dat ze 'op NBC2 kunnen rekenen'. Ik ben ervan overtuigd dat Hearst de beste televisiezender in Amerika is om die toewijding voort te zetten.'

De beslissing om WBBH te verkopen is uitdagend en emotioneel", aldus Edith B. Waterman, president van Waterman Broadcasting. "We hebben het grote voorrecht gehad om gedurende meer dan vier decennia met trots Zuidwest-Florida te bedienen. Uitzendingen hebben ons leven gevuld met geweldige relaties en diepe banden met onze gemeenschappen. Ik ben alle getalenteerde en toegewijde medewerkers zo dankbaar die van onze innovatieve stations de pijlers van hun gemeenschap en geweldige plekken om te werken en te groeien hebben gemaakt in de afgelopen 67 jaar.”

Hearst Television heeft lange tijd bewondering gehad voor de manier waarop Waterman Broadcasting, samen met Montclair Communications, onder leiding van Lara Kunkler, blijk heeft gegeven van een consistent streven naar uitmuntendheid in zowel nieuws als dienstverlening aan de gemeenschap; dit zijn de twee pijlers van succes in de lokale televisie en zijn kernprincipes van Hearst,” voegde Michael J. Hayes, chief operating officer van Hearst Television, toe. "We kijken ernaar uit om die traditie in stand te houden in de snelgroeiende regio in het zuidwesten van Florida."

Fort Myers/Napels is de 55e grootste televisiemarkt in de Verenigde Staten. De overname zou een 12e NBC-filiaal toevoegen aan de Hearst-stationsgroep. Hearst is ook eigenaar van 14 ABC-filialen. Beide vertegenwoordigen belangrijke partnerschappen met de respectieve netwerken.

WBBH-TV ging in december 1968 in de ether als het NBC-filiaal van de markt. Waterman Broadcasting Corporation werd opgericht door Bernard Waterman in 1956 toen hij WAAB-AM kocht in Worcester, Massachusetts. WBBH en wat nu WZVN is, begonnen in 1994 een programmeerrelatie.

De verwachte sluitingsdatum voor de transactie is het derde kwartaal van 2023, in afwachting van de voltooiing van alle wettelijke goedkeuringen.

www.hearst.com

www.water.net

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.