HelloPrint ontvangt B Corp-certificering

HelloPrint ontvangt B Corp-certificering

Drie jaar kostte het aan voorbereiding. HelloPrint, het Rotterdamse online print- en merchandise-platform, is vanaf heden een gecertificeerd B Corp. Door B Corp te worden, wil HelloPrint voortrekker zijn in de duurzaamheidstransitie binnen de print- en merchandise-industrie. 

Hans Scheffer, CEO en oprichter van HelloPrint: "Laten we helder zijn, zowel HelloPrint als de printindustrie hebben nog een lange weg te gaan als het aankomt op duurzaamheid. De industrie is een unieke sector met een aanzienlijke impact op het milieu. Met een omvang van 800 miljard dollar per jaar behoort de sector tot een van de grootste ter wereld. Het beste is uiteraard om niet te produceren, maar er is simpelweg vraag vanuit de markt. Of het nu gaat om een flyer, een label in een trui, het etiket op een parfumflesje, de verpakking van je bestelling of een banner: print speelt een cruciale rol in talloze producten. Maar door slimmere keuzes te maken in materialen, productietechnieken, verpakkingen en verzenden kunnen we de impact op het milieu wel sterk verlagen. Daarom is het van groot belang dat we als spelers binnen die industrie samenwerken aan onze verduurzaming en wij pakken daarbij onze rol."

HelloPrint was al langer met duurzaamheid bezig, maar koos bewust voor de ambitie om een B Corp te worden. Het B Corp Assessment heeft betrekking op alle activiteiten van een bedrijf en bestrijkt vijf belangrijke gebieden: bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. In totaal dienen organisaties minimaal 80, van de in totaal 200, punten te halen om zich B Corp te mogen noemen.

Hans Cheffer: "We wilden af van een projectmatige aanpak en onszelf echt op alle vlakken ontwikkelen. B Corp heeft hoge standaarden en biedt hiervoor een goed doordachte methodiek en monitoringsinstrument en geeft een transparant beeld van de huidige staat van een onderneming."

Uit de nulmeting vanuit B Corp bleek dat HelloPrint ver was qua goed werkgeverschap en initiatieven voor de lokale gemeenschap, maar dat er nog veel moest gebeuren op het milieu aspect. Het bedrijfsmodel van HelloPrint, waarbij algoritmes zorgen dat er zo dicht mogelijk bij klanten wordt geproduceerd middels een lokaal netwerk van 300 producenten in 31 landen, leidt al tot een aanzienlijke CO2-reductie. Dat was echter onvoldoende om te kunnen voldoen aan B Lab’s hoge milieustandaarden.

HelloPrint toetste hun uitgebreide leveranciersnetwerk grondig op het gebied van ESG-initiatieven, gevolgd door het maken van concrete afspraken over minimale sociale- en milieustandaarden. Een toegewijd duurzaamheidsteam legde elke afdeling van HelloPrint concrete duurzaamheidsdoelstellingen op. HelloPrint meette de eigen ecologische voetafdruk en die van de verkochte producten. Op basis daarvan werkte het bedrijf aan een groener en duurzaam aanbod.

Hans Scheffer: "Bij de keuze voor alle producten en leveranciers maken we nu een bewustere afweging welke we toevoegen en welke niet. Ook vervangen we langzaam een deel van ons huidige assortiment door andere producten en materialen en werken we aan nieuwe technieken met andere, minder vervuilende inkten. Producten verpakken en vervoeren doen we ook steeds duurzamer. Uiteindelijk scoren we met 87 van de mogelijke 200 punten voldoende, maar er is nog veel ruimte om te verbeteren. Met de certificering verplichten we onszelf om blijvend te verbeteren en partners, klanten en onze industrie te inspireren hetzelfde te doen. Zo willen we onder andere meer onderzoek gaan doen naar de ecologische impact van de branche, het liefst samen met andere ketenpartners om vanuit daaruit volgende stappen vorm te geven. En we gaan de sociale- en milieustandaarden voor ons leveranciersnetwerk uitbreiden, door het toevoegen van vereisten op bijvoorbeeld energiegebruik, inkt, materialen en circulariteit. Daarbij kijken wij als bedrijf en als branche in de spiegel; de genomen stappen zijn slechts een begin van bewustwording. Nu is het zaak om stap voor stap vooruitgang te boeken en we nodigen iedereen in de keten uit dat samen te doen."

Tessa van Soest, Directeur B Lab Benelux: "We zijn erg verheugd HelloPrint te verwelkomen in de B Corp community. HelloPrint inspireert andere bedrijven soortgelijke stappen te zetten voor een betere wereld. Hun toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en continue groei is een voorbeeld voor de hele sector. Hopelijk zien we hier de opkomst van duurzame innovatie in de gehele print- en merchandise branche."

Bekijk het volledige B Corp profiel van HelloPrint hier.

www.helloprint.com

www.bcorporation.eu

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Rise creëert merkidentiteit en film voor TinyOcean

19-07-2024 | 14:31:00
Creative agency Rise heeft de afgelopen periode samengewerkt met de startup TinyOcean, om een merkidentiteit op te bouwen.

[Merken100] Marjolein Vendrig (Bever): De kracht van ons merk zijn onze buitenexperts

19-07-2024 | 13:00:16
Bever is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

Mobiliteitsaanbieder Ayvens kiest Counter Content als communicatiebureau

16-07-2024 | 10:35:17
Ayvens, het mobiliteitsmerk dat is ontstaan uit de overname van LeasePlan door ALD Automotive, is recent geïntroduceerd in Nederland. De PR en communicatie tijdens de introductie lag in handen van communicatiebureau Counter Content. Beide partijen maken bekend dat het bureau ook na de merkintroductie Ayvens blijft ondersteunen.

Attenooie Sjoege van zaken maakt kledingopbergcampagne voor Lundia

15-07-2024 | 09:29:00
Attenooie Sjoege van Zaken maakte voor Lundia een kledingopbergcampagne. De opbergaccessoires zijn op maat gemaakt zodat deze ook weer netjes op te bergen zijn in een Lundiakast.

Love my Salad kiest voor creatief maatschappelijk bureau Closed on Monday

11-07-2024 | 11:18:00
Samen gaan ze aan de slag om het groentemerk internationaal te positioneren, met een vernieuwde merkstrategie, naam en identiteit

DEPT ontwikkelt lanceringscampagne FloeWater met Eva Mendes

04-07-2024 | 15:30:09
FloeWater biedt een alternatief voor plastic verpakt water, omdat het wordt geleverd in aluminium blikjes

Fightclub ontwikkelt AI-campagne FUSO

03-07-2024 | 11:31:00
Vanaf 2025 worden zero-emissiezones geïntroduceerd en mogen bepaalde bestelbussen en vrachtwagens er niet meer in

Jasper Spaargaren CMO The Flower Farm

03-07-2024 | 11:08:12
Jasper Spaargaren treedt toe tot het huidige directieteam en zal in zijn rol verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van het merk

Springbok digitale en creatieve agency voor energieplatform Vandebron

02-07-2024 | 11:31:00
Duurzaam energieplatform Vandebron kiest vanuit de digitale en creatieve pitch met uiteenlopende gespecialiseerde bureau’s, twee keer voor Springbok

Global en The Pollinators bundelen krachten voor meer biodiversiteit in Nederland

02-07-2024 | 09:19:00
Deze samenwerking zal het bewustzijn over het belang van biodiversiteit in onder andere stedelijke omgevingen vergroten

VENGEAN helps Patagonia King Salmon achieve global growth

27-06-2024 | 12:42:51
A strategically planned international Social and PR-campaign underpins the spread of PKS' story of success

ARA (TBWA) en KUBO introduceren CO2-negatieve tuinbouwkas

25-06-2024 | 10:14:00
Deze technische innovatie produceert de grootste hoeveelheden verse groente met minder fossiel energieverbruik en lagere kosten

PRET ontwikkelt campagne voor Ekoplaza

18-06-2024 | 10:11:42
Het uitgangspunt van deze campagne is de waarde van Ekoplaza voor een consument die écht betrokken is bij een betere wereld.

[Interview] Steven Kesler en Pieter Paul Groot over de groei en transitie van Vicky naar My Way

13-06-2024 | 18:05:00
De parkeer- en reis-app Vicky heeft in december 2023 samen met Fitzroy en BAAS een rebranding ondergaan en heet sindsdien My Way

[Interview] Isabel Boerdam over De Hippe Vegetariër

12-06-2024 | 14:02:00
We spreken Isabel Boerdam, oprichter en initiatiefnemer van de De Hippe Vegetariër, Week zonder Vlees campagne en Communicatiebureau Green Food Lab.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.