Marketing Report
ING Betaalverzoek mogelijk voor onder andere klanten Albert Heijn en donateurs Cordaid

ING Betaalverzoek mogelijk voor onder andere klanten Albert Heijn en donateurs Cordaid

Wie bestellingen van IKEA thuis laat bezorgen, kan binnenkort ook eenvoudig en snel aan de deur afrekenen met een ING Betaalverzoek. De introductie hiervan volgt op een succesvolle pilot waarmee IKEA en ING de afgelopen maanden hebben proefgedraaid. Ook Albert Heijn draaide een proef met het aan de deur afrekenen van de online bestelde boodschappen via een ING Betaalverzoek. Cordaid en Giro555 hebben ING Betaalverzoek voor hun recente fondsenwerving toegepast in een pilot om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone, onder andere als alternatief voor de acceptgiro.

Zo’n betaalverzoek ontvangen klanten van IKEA, Albert Heijn of donateurs van Cordaid en Giro555 via een QR-code die je met de camera van je telefoon kan scannen. Daarvoor hoef je uiteraard geen klant van ING te zijn. Het voordeel is dat je geen gegevens meer hoeft in te vullen, waardoor je geen fouten in de overboeking kunt maken en snel klaar bent met afrekenen. Het is evengoed nog wel mogelijk om bijvoorbeeld zelf het bedrag van je bijdrage aan Cordaid of Giro555 te kiezen.

Veilig en laagdrempelig doneren per smartphone

Voor Cordaid en Giro555 biedt ING Betaalverzoek de mogelijkheid om donateurs hun giften voortaan laagdrempelig per smartphone te laten doen. Giro555 testte het online werven van fondsen op deze wijze. Cordaid zette betaalverzoek in als alternatief voor de acceptgiro door een QR-code af te drukken in het ledenmagazine. 

Titia Wenneker, online coördinator van Giro555: “Betaalverzoekjes zijn een mooie manier om mensen te bereiken en het maakt doneren veilig en laagdrempelig. Juist de bankomgeving biedt het publiek een goed moment voor het overwegen een donatie te doen; wanneer men al betalingen aan het doen is en zicht heeft op zijn bestedingsruimte. Bovendien konden zowel ING als het publiek tijdens de actie op een makkelijke manier via hun eigen kanalen aandacht vragen aan hun netwerk.”

Alexandra van Nieuwenhuizen, operationeel manager Private Funding van Cordaid: “Om armoede te kunnen bestrijden is Cordaid afhankelijk van giften van donateurs. We willen natuurlijk graag aansluiten bij de verschillende voorkeuren van donateurs om hun donatie over te maken. Veel donateurs maken een gift over per acceptgiro, maar steeds meer mensen bankieren met hun mobiele telefoon. Daarom hebben we een pilot gedaan met ING Betaalverzoek in ons donateurmagazine. Bij het lezen van een artikel over onze projecten, kunnen donateurs dan meteen helpen.”

Meer zekerheid en gemak bij levering producten aan huis

Albert Heijn heeft een succesvolle ING Betaalverzoek pilot ontwikkeld en getest. Klanten van AH.nl, de grootste online supermarkt van Nederland, kregen in geselecteerde gebieden de keuze om aan de deur te betalen met een ING Betaalverzoek als handig alternatief voor de pinterminal. Klanten waren enthousiast over deze nieuwe betaalmogelijkheid, zo leerde de pilot.

www.ing.nl 


Klik hier om je aan te melden voor de Marketing Report Nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.