[Interview] Martin van Velzen (Blokker): Duurzaamheid is geen trend maar een hygiënefactor

[Interview] Martin van Velzen (Blokker): Duurzaamheid is geen trend maar een hygiënefactor

In aanloop naar de bekendmaking van DeMarketing100, publiceert Marketing Report een serie interviews met genomineerde marketeers. Vandaag spreken wij met Martin van Velzen, Director Marketing & e-Commerce bij Blokker

Wat voor jaar was 2021 voor het merk Blokker?

In een woord: uitdagend. Ruim een kwart van 2021 zijn onze winkels gesloten geweest als gevolg van Covid. Met ruim 400 winkels is dat een enorme financiële klap, ook omdat de grote winkelketens zoals Blokker geen tegemoetkoming in de vaste lasten ontvingen. Tegelijkertijd hebben wij dit jaar enorme stappen gezet in de omnichannel ontwikkeling van onze formule. Onze klanten weten onze webshop nu goed te vinden, ook als de winkels wel open zijn. Ook zijn wij gestart met het bezorgen van web-orders vanuit onze winkels met elektrische fietsen, waardoor we onze klanten niet alleen sneller kunnen bedienen maar ook de milieu-impact van onze bezorging aanzienlijk hebben kunnen reduceren.

Wat valt er op gebied van digitalisering voor marketeers te doen in 2022?

Ik kan niet voor andere marketeers spreken maar voor mij is de grootste uitdaging om de digitale en de offline customer journey aan elkaar te smeden tor één naadloze klantreis.

Hoe kijk jij naar de ontwikkeling van influencermarketing?

Het is een interessant kanaal, mits er integer mee wordt omgegaan. Inmiddels hebben steeds meer volgers ook wel door wat gekochte uitingen zijn en wat spontaan is. Het is in mijn ogen één van de kanalen in de mediamix die afhankelijk van de communicatiedoelstelling ingezet kan worden. Verder niet veel nieuws.

Blijft duurzaamheid voor merken ook in 2022 de trend?

Duurzaamheid is geen trend maar een hygiënefactor. Wil je blijven meetellen als merk of bedrijf dan ben je duurzaam, zonder commercieel of pr-belang. Als je niet aan je duurzaamheid werkt, loop je vanzelf een keer tegen een muur aan. Overigens is duurzaamheid geen absoluut begrip, maar een beweging naar een kleinere impact op de planeet. Consumptie is in onze maatschappij nooit 100 procent duurzaam wat merken ook beweren.

Waarmee kunnen media-exploitanten jou in 2022 blij maken?

Volledig geïntegreerde mediaplannen, plannen waarin online media en traditionele media zowel kwalitatief als kwantitatief onderbouwd bij elkaar optellen en waarin, afhankelijk van de doelstelling, influencers of sampling net zo vanzelfsprekend worden meegenomen als social en TV.

Ben je tevreden met hoe mediabereiksonderzoek zich ontwikkelt?

Nee, zie ook het antwoord op de voorgaande vraag. CPC, CPM, GRP, OTH, OTS praten nog steeds niet met elkaar.

Wordt branding in 2022 belangrijker dan ooit?

Nee. Branding is altijd belangrijk en iets van de lange adem. Branding in een enkel jaar belangrijk maken, snijdt geen hout.

Wat ga je aan de bureaus waarmee je werkt in 2022 vragen dat je nog niet eerder hebt gedaan?

Ik ga ze geen vragen stellen die ik nog nooit hebt gesteld. Ik hoop wel weer op nieuwe antwoorden.

Wat zou elke marketeer in Nederland in 2022 moeten leren?

Branches zijn verschillend, marketeers zijn verschillend, hier is geen eenduidig antwoord op te geven. En wat alle whitepapers, seminar sprekers en consultants ook roepen, zo groot zijn de veranderingen in ons vak nu ook weer niet. Ook zonder third party cookies komen we er wel uit.

Wat is het laatste nieuws?

Onze winkels zijn weer open. Laten we hopen dat de horeca snel volgt, zodat de winkelstraten snel weer ouderwets gezellig zijn.

www.blokker.nl


Lees ook:

[Interview] Cees van de Water (Beter Bed): Branding was, is en blijft cruciaal

[Interview] Ruurd Neurink: Porsche omarmt met groot succes elektrificatie - niet de laatste keer dat wij de grenzen opzoeken

[Interview] Jorieke de Vries (Lidl): Ik zou niet snel een stand alone influencer-campagne optuigen

[Interview] Nienke van de Streek (ALDI): Voorkom dat je als marketeer in een marketing bubble terecht komt

[Interview] Ard Bossema (Grolsch): Media-exploitanten maken mij in 2022 blij met creativiteit en impact

 

Lees alles over het Media100 | Marketing100 Event 2022 van 9 maart hier

Marketing100 wordt gesponsord door

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.