[Interview] Michael Arbman (NOSUCH): Pas als je weet waar je het verschil maakt, wordt creativiteit effectief

[Interview] Michael Arbman (NOSUCH): Pas als je weet waar je het verschil maakt, wordt creativiteit effectief

Michael Arbman is Commercial Director bij NOSUCH, de Total Brand Agency voor de zakelijke markt. We spreken hem over zijn bedrijf en de investeringen in ontwikkeling en kwaliteit van de medewerkers.

Kun jij NOSUCH introduceren?

NOSUCH is zo’n 22 jaar geleden opgericht door Teus Baars, omdat zijn ervaringen bij bestaande bureaus duidelijk maakte wat en hoe hij het niet wilde. Hij wilde niet kiezen voor de kant account of creatief.  Hij wilde dit combineren. De klant zo dicht mogelijk bij de creatieve professional zonder onnodige overdrachtsmomenten die alleen maar konden leiden tot miscommunicatie. NOSUCH is dus niet zoals andere bureaus. Wat ons zo anders maakt? Voor ons moeten de begrippen creatie en effectiviteit altijd samengaan. Pas als je weet waar je het verschil maakt, wordt creativiteit pas effectief. Emotievolle verbeelding gekoppeld aan duidelijke resultaten. Dit doen wij door de essentie van een merk naar boven te halen en met relevante en onderscheidende kenmerken te laten stralen. Consistent en continu. We combineren branding, content en digital in effectief, creatief werk. Dat noemen wij Total Branding.

Jij maakte december 2022 de overstap van Bytesnet naar NOSUCH. Wat waren jouw overwegingen?

Als klant van NOSUCH was ik onder de indruk van de energie en het werk van de NOSUCH’ers. Wel zag ik dat er nog winst te behalen viel op het commerciële vlak. Niet alleen lef in het werk, maar ook lef in de relatie. De verwachting overtreffen met focus op het beoogde resultaat van de communicatie. Hier zag ik een mooie uitdaging in.

Wat is de opdracht waarmee je bent begonnen?

Het herdefiniëren van de commerciële strategie was nodig om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren. Deze strategie borgen in een plan en dit plan implementeren, uitvoeren en bewaken. Uiteraard is dit plan flexibel en dynamisch, maar wel met een constante; het managen van onze relaties door onze Account-Directors en het MT en het managen van de projecten door onze projectmanagers. Wij zijn er trots op langdurig voor onze klanten te werken en zien dat dit komt door de kwaliteit van ons werk, onze investering in de relatie en goed projectmanagement.

Wat voor soort klanten trekt NOSUCH aan?

B2B in het grootbedrijf en het grotere mkb met enige marketingmaturiteit. Vaak zijn zij actief in de energie, de ICT, de financiële dienstverlening, transport & logistiek en de bouwnijverheid, maar wij zijn niet eenkennig.

Waarin investeert NOSUCH om de komende jaren competitief te blijven?

In de ontwikkeling en kwaliteit van onze medewerkers en onze relaties. Ook investeren wij in onze on-site- en activatie-activiteiten. Met onze on-site dienstverlening zijn wij in staat marketingprofessionals bij onze klanten op locatie te laten werken. Dit op projectbasis als vervanging tijdens ziekte of verlof, maar zeker ook als aanvulling op of verrijking van het bestaande marketingteam bij de klant. Ook een In-house studio op locatie behoort tot de mogelijkheden. Met onze activatiediensten zorgen we ervoor dat effectieve creativiteit leidt tot meer MQL’s en SQL’s  en uiteindelijk dus meer omzet en rendement voor onze klanten. Een maandelijks abonnement met duidelijke KPI’s,  maandelijkse rapportage en wekelijkse communicatie en bijstelling.

Waarom willen de beste mensen in het vak voor NOSUCH werken?

Wij trekken talenten aan vanwege onze aansluiting met de relevante opleidingen. Wij zijn aantrekkelijk voor marcom-professionals door onze cultuur van energizing people en energizing brands. Ook het feit dat onze mensen kunnen werken bij mooie merken (On-site) of voor mooie merken op ons agency is een belangrijke aantrekkingskracht voor NOSUCH. Wij bieden deze medewerkers het beste van twee werelden.

www.nosuch.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.