Marketing Report
Jaguar Land Rover kiest Omnicom Media Group als mediapartner nieuws

Jaguar Land Rover kiest Omnicom Media Group als mediapartner

Jaguar Land Rover (JLR) heeft Hearts & Science, een merk van Omnicom Media Group gekozen als de wereldwijde mediapartner voor planning en inkoop. Het zou gaan om een contract van meer dan 250 miljoen euro.

In april 2023 werd een succesvolle wereldwijde transitie afgerond, die van kracht wordt in vijf delen van de wereld: China, Europa, overzeese gebieden, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Jaguar Land Rover had een pitch uitgeschreven waar volgens Amerikaanse media Dentu, Mindshare (WPP), Havas Media en Jellyfish aan meededen. Dentsu en Mindshare (WPP) hadden voorheen samen het account van Jaguar Land Rover.

Met de wijziging van mediabureau wil Jaguar transformeren naar een automerk dat voor electrische luxe wagens gaat. Niet alleen het merk Jaguar zelf, maar ook Range Rover, Discovery en Defender vallen onder Jaguard Land Rover.

Lennard Hoornik, Chief Commercial Officer bij Jaguar Land Rover: “Via het pitchprocess heeft Hearts & Science aangetoond dat ze de meest capabele partner zijn om Jaguar Land Rover te helpen waarde te creëren met onze merken om een marketing geleid ecosysteem te integreren gebaseerd op prestaties. We kijken uit om het partnership met hun te beginnen. We willen Dentsu hartelijk bedanken voor hun partnership gedurende de afgelopen 5 jaar.”

www.jaguarlandrover.com

www.hearts-science.com

www.omnicommediagroup.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.