Marketing Report
Jarig Oranje Fonds lanceert campagne: 20 jaar ertoe doen

Jarig Oranje Fonds lanceert campagne: 20 jaar ertoe doen

Het Oranje Fonds viert zijn 20-jarig bestaan met de campagne 20 jaar ertoe doen. Dit is een doorvertaling van het format Ertoe doen, dat in november de herpositionering van het Oranje Fonds inluidde.

Op 2-2-2022 is het 20 jaar geleden dat het fonds is opgericht, nadat het als huwelijkscadeau namens alle Nederlanders werd aangeboden aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de vooravond van hun huwelijk. Reden om precies 20 jaar later, op de vooravond van het 20-jarig bestaan te starten met de campagne rond 20 van de sociale initiatieven die het fonds al 20 jaar steunt. Deze 20 verhalen komen tot leven in de (digitale) Oranje Fonds Straat via muurschilderingen van mensen die ertoe doen.

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen. Een doelstelling van de campagne is dan ook om initiatieven het podium te bieden dat ze verdienen.

Annette Reijersen van Buuren, hoofd communicatie & merk: “In onze communicatie gaat het over wat ons verbindt, in plaats van wat ons scheidt. Over al die mensen die klaarstaan voor anderen. De mensen die je vaak niet ziet of hoort, omdat ze wat ze doen de normaalste zaak van de wereld vinden. Terwijl ze juist een wereld van verschil maken. Niet alleen voor de mensen die zij helpen, maar voor de hele samenleving. Het Oranje Fonds vindt dat deze mensen het verdienen om gezien te worden, om te voelen dat ze ertoe doen. En daar gaat onze campagne en live-uitzending over.”

20 jaar ertoe doen

De campagne 20 jaar ertoe doen, omvat een TVC, een paginagrote advertentie in diverse dagbladen, verschillende online advertenties en online posts. In al die uitingen draait het om echte mensen die hun waargebeurde verhalen delen. Om ertoe doen zichtbaar te maken, nodigde het Oranje Fonds street artists uit om van deze mensen metershoge portretten te maken. De kunstwerken laten zien dat zo iemand ertoe doet, dat diegene letterlijk en figuurlijk gezién wordt.

Foto: Oranje Fonds – Chantal Spieard

www.oranjefonds.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.