Leden akkoord: IAB Nederland en VEA samen verder

Leden akkoord: IAB Nederland en VEA samen verder

Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering hebben de leden van IAB Nederland (100%) en VEA (89%) met een grote meerderheid ingestemd met een fusie tussen beide brancheverenigingen.

Het akkoord geeft de brancheverenigingen de ruimte om in de komende twee maanden de nieuwe (visuele) identiteit uit te werken, het integratieproces voor te bereiden en de statuten op te stellen.

Deze statuten zullen nog formeel voorgelegd worden aan alle leden waarna de fusie officieel een feit zal zijn. Per 1 januari 2021 zullen de brancheverenigingen dan officieel samen verder gaan als een nieuw innovatief brancheplatform dat de hele marketingketen verbindt en de belangen van in totaal 260 leden behartigt. 

Voltallig bestuur aangenomen

Ook het voorgestelde bestuur is tijdens de ingelaste ledenvergadering in zijn geheel door de leden aangenomen. Het bestuur bestaat per 1 januari uit voorzitter Marion Koopman (huidige voorzitter VEA), vicevoorzitter Saskia Wagenmakers (huidige voorzitter IAB Nederland), Gijs de Bruijn (Accenture Interactive), Joris Lak (Albert Heijn), Dick van der Lecq (DDB Unlimited), Yvonne Prins (UM Nederland), Atva van Zanten (Mindshare), Brian Hirman (GUC Agency/Intracto Group), Tim Geenen (LiveRamp), Dorine van Mullem (Talpa Network), Baba Touré (Hammerfest), Diana van Roest (Google) en Jos Govaart (Coopr). Directeur van de nieuwe vereniging wordt Wendy Pouw. Talmon Kochheim, de huidige directeur van de VEA, zal als adviseur betrokken blijven. 

De brancheverenigingen streven om de fusie in twee maanden af te ronden. Een uitdagende deadline. Wendy Pouw: “Net als bij onze leden zijn de uitdagingen waar we mee te maken krijgen nooit eendimensionaal. Ze vragen om een grote diversiteit aan mensen en disciplines en laat dat nu precies zijn wat we door deze fusie hebben gecreëerd. Een compleet nieuw team en bestuur die niet kunnen wachten om de nieuwe vereniging vorm te geven en te leiden. En doordat we van beide verenigingen de sterke punten behouden, ligt onze focus nu op de nieuwe naam, huisstijl en statuten.”

Voor de statuten zal de nieuwe branchevereniging dit jaar nog een extra stemming inlassen om de overgang voor alle leden zo transparant mogelijk te maken.

www.iab.nl
www.vea.nl

Lees ook:

[Column] Paul Alberts (BrandBase): fusie VEA en IAB is een bijster slecht idee

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.