Lemon Scented Tea en Cortina introduceren De Reflection Ride

Lemon Scented Tea en Cortina introduceren De Reflection Ride

Cortina opent het fietsseizoen met een 10 meter lange spiegel, die als eerst te zien was op de eerste lentedag in Amsterdam. De Reflection Ride is onderdeel van de activatiestrategie van Cortina.

We doen het allemaal

Naar onszelf kijken in de reflectie van winkel-, auto- en huisramen. Een herkenbaar iets. Hoe zit ons haar? Outfit? Check. Maar checken we of onze fiets nog bij onze stijl past? Te weinig. Het idee achter deze nog nooit eerder vertoonde vertoning van de passpiegel voor fietsers: Weerspiegelt jouw fiets wel je stijl? Zonde als je dagelijks transport je nauwkeurig gevormde stijl onderuit haalt.

De Reflection Ride bood voorbijgangers en bezoekers de kans om zichzelf, hun stijl en fiets eens goed te weerspiegelen. En te kijken hoe een Cortina E-bike hen staat. Én er met een spiegel selfie eentje te winnen.

2-in-1 strategie

De Cortina Reflection Ride is onderdeel van de activatie- en merkcampagnestrategie die Lemon voor de 20 tot 30-jarige doelgroep van het fietsmerk ontwikkelde. De strategie richt zich minder op zenden en meer op beleven.

Lotte Post, campagnemarketeer bij Cortina: "Een fiets kun je tenslotte pas beoordelen na een goede testrit. Maar zoals zoals elk (fiets)merk hebben we ook campagnemateriaal nodig om mensen te vertellen dat we überhaupt nieuwe fietsen hebben. We kiezen ervoor om onze e-bike modellen rondom de activatie te filmen en fotograferen. Die 2-in-1 aanpak werkt verfrissend. Zo was de teaser film voor de spiegel, een podium voor onze E-lett. Op naar activatie #2! in hartje zomer."

Fashion en fietsen

Lotte Post: "Om in het leven van de doelgroep te komen, moet je in het leven van de doelgroep komen. Dat begint door dingen te doen die nog onbekend en verrassend zijn. Juist voor deze doelgroep die alles al een keer heeft gezien, gehoord en beleefd. Door hun interesses, in dit geval fashion, te koppelen aan het merk Cortina genereren we iets wat de doelgroep nog niet kent. De volgende activatie linkt aan een andere interesse."

Europese tournee

De passpiegel voor fietsers begon op het Haarlemmerplein in Amsterdam en ging op tournee langs Mechelen en Utrecht in Nederland en België. De productie van de activatie werd gerealiseerd door Raúl&Rigel. De film is gemaakt door Møneark en Studio Second Era.

www.lemonscentedtea.com

www.cortinabikes.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Interview] Jasper Duijf: Om loyaliteit te verdienen, moeten merken meer bieden dan alleen hoogwaardige producten en diensten

14-06-2024 | 11:34:17
Jasper Duijf is Lead Lemon CXbyEX bij Lemon Scented Tea. We spreken hem over het belang van betrokken werknemers, hoe je als bedrijf of merk het vertrouwen wint van klant en medewerker, en zijn persoonlijke missie.

[Column] Jasper Duijf (Lemon CXbyEX): Boost je business door de klant- en werknemersbeleving te integreren in je merk

27-05-2024 | 12:46:00
In de snelle en veeleisende wereld van vandaag staan merken voor de uitdaging om relevant te blijven

[Interview] Gijsbregt Vijn (Lemon Scented Tea): Let’s go is ons mantra; onverschilligheid onze tegenstander

21-05-2024 | 17:56:00
Gijsbregt Vijn is de eigenaar en CEO van Lemon Scented Tea. We spreken hem over het creatieve bureau, over Lemon CXbyEX, trends en ontwikkelingen in de markt

[Vacatures] Lemon Scented Tea zoekt een Account Manager

14-05-2024 | 11:06:00
Lemon Scented Tea is per direct op zoek naar Account Manager

Lemon Scented Tea trekt Jasper Duijf aan als Lead CXbyEX

10-05-2024 | 09:51:07
Als Lead CXbyEX gaat Jasper samen met het team van Lemon aan de slag om vanuit de kern van het merk de klantbeleving naar een hoger niveau tillen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.