LG Benelux kiest na pitch voor ACT.agency

LG Benelux kiest na pitch voor ACT.agency

LG heeft na een uitgebreide bureaupitch ACT.agency per 1 februari 2023 aangesteld als lead agency voor de Benelux voor minimaal één jaar. Het bureau, dat tijdens de pitch officieel nog niet bestond (reclamebureau epidemie en contentbureau qontent matters zijn 1 januari 2023 gefuseerd), is verantwoordelijk voor de nieuwe merkstrategie en campagnes voor de verschillende LG-divisies in de Benelux.

Oktober 2022 heeft LG een pitch uitgeschreven voor een ander lead agency voor de Benelux. Sinds 2018 was Roorda Reclamebureau het creatieve bureau voor LG, waarvan afscheid is genomen. Aan de pitch deden vier bureaus mee waaronder Fitzroy DDB Amsterdam, TBWA\Neboko en ACT.agency. Na een chemistry meeting en een creatieve brief, koos LG voor de vernieuwende geïntegreerde aanpak van zowel advertising, als content, de concrete benadering én het enthousiasme van het team van ACT.agency.

ACT.agency zegt desgevraagd al druk aan de slag te zijn en al veel werk te maken.

Kiki Maaskant, Managing Director bij ACT.agency: “Als ACT bieden we als één van de weinige, onafhankelijke bureaus van Nederland een model voor advertising en content samen. In plaats van dat adverteerders een mix van bureaus moeten zoeken om een geïntegreerde campagne te ontwikkelen, vinden ze bij ons alles onder één dak. Dat een fantastisch merk als LG inziet dat door de ervaring van een reclamebureau te mixen met de mentaliteit van een always-on contentbureau voor een effectief, relevant en consistent merkverhaal over alle kanalen zorgt is een groot compliment. Dat het werkt blijkt ook al uit de eerste projecten die zijn opgestart.”

www.act.agency

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.