Lidl zet pitch uit voor creatief bureau

Lidl zet pitch uit voor creatief bureau

Lidl heeft een pitch uitgezet voor de keuze van een creatief bureau. Dit bevestigt Jorieke de Vries-Goosen, Head of Marketing, Branding en Packaging van Lidl desgevraagd aan Marketing Report. De supermarktketen heeft begin 2018 Joe Public aangesteld als vast reclamebureau. Na 5 jaar besloot de keten een pitch uit te schrijven. De verwachting is dat in juni 2023 de keuze zal worden gemaakt welk bureau als winnaar uit de bus zal komen.

Lidl geeft aan dat Joe Public niet meedoet aan de pitch. Na overleg hebben beide partijen dit besloten. Joe Public heeft daar zelf ook een verklaring over afgegeven.

Jorieke de Vries-Goosen: "Vanuit Lidl vinden we het jammer dat ze niet meedoen, maar we begrijpen hun keuze en staan daar achter. We kijken terug op een geweldige samenwerking van vijf succesvolle jaren."

Lidl bestaat in Nederland sinds 1997 en telt thans circa 440 filialen met in totaal 21.000 medewerkers en 6 distributiecentra. Volgens Nielsen is Lidl met 152 miljoen aan bruto adverteerdersbudget in 2022 de op één na grootste adverteerder van Nederland. Sinds 2007 is Zigt het mediabureau van Lidl; eind 2021 werd die samenwerking verlengd.

www.lidl.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.