Marketing Report
LINDA.foundation komt met online kledingplatform nieuws

LINDA.foundation komt met online kledingplatform

Omdat arme gezinnen zelden nieuwe kleding kunnen kopen bedacht de LINDA.foundation speciaal voor hen een online kledingplatform. In deze webshop, die rond de zomer live gaat, wordt nieuwe kleding aangeboden waar gezinnen - die reeds bij de foundation bekend zijn - zelf gratis iets kunnen uitzoeken. Dit wordt gerealiseerd dankzij een extra bijdrage van 660.000 euro van de Nationale Postcode Loterij.

Uit een enquête die LINDA.foundation vorig jaar deed onder de gezinnen in haar bestand, bleek dat 95 procent van de ouders bijna nooit nieuwe kleding voor zichzelf koopt. 71 procent geeft aan dat als er kleding gekocht moet worden voor de kinderen, er iets anders niet mogelijk is. En 86 procent van de ouders geeft aan dat ze verdrietig zijn als ze hun kinderen niet de door hen gewenste kleding kunnen geven.

Recente collecties

De kleding in deze speciale webshop wordt ter beschikking gesteld door samenwerkende kledingmerken en bestaat uit onverkochte recente collecties. Nieuwe kledingmerken kunnen zich nog aanmelden voor deelname.

Linda de Mol: “De kleding die wordt aangeboden op dit nieuwe platform, bestaat uit onverkochte voorraad. In plaats van dat al die kleren worden vernietigd of naar landen buiten Europa worden afgevoerd, komt het bij een gezin in Nederland terecht dat het heel goed kan gebruiken. En dat is niet alleen duurzamer, het gaat ook voor heel veel blije gezichten zorgen. Want hoe fijn is het, dat je als kind dan ook een keertje kunt zeggen: dat vind ik een leuke broek, die wil ik heel graag hebben.”

 Foto: Roy Beusker

www.lindafoundation.nl 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.