Marketing Report
MELK, speelfilmdebuut Stefanie Kolk geselecteerd voor Filmfestival van Venetië nieuws

MELK, speelfilmdebuut Stefanie Kolk geselecteerd voor Filmfestival van Venetië

MELK, speelfilmdebuut van regisseur Stefanie Kolk (naar een scenario van Stefanie Kolk & Nena van Driel), is één van de tien geselecteerde films op de 20ste editie van Giornate degli Autori, officiële sidebar van het Filmfestival van Venetië (30 augustus – 9 september). Het portret van een jonge vrouw, gespeeld door Frieda Barnhard, die na de stilgeboorte van haar baby dapper haar gevoel volgt om haar melk te doneren, is geproduceerd door Lemming Film en wordt in 2024 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht door Gusto Entertainment.

Giornate degli Autori (voorheen Venice Days) werd twintig jaar geleden opgericht naar voorbeeld van de Director’s Fortnight in Cannes, en is een plek waar eigenzinnige cinema en de makers worden gevierd, van bekende tot nieuwe gezichten, voorgezeten door een jury van 27 jonge cinefielen uit de hele wereld.

Stefanie van Kolk: “Ik ben trots dat MELK hier in première mag gaan. Deze film is door iedereen met heel veel toewijding gemaakt - toewijding voor het onderwerp en alles wat daarbij kwam kijken - en ik ben heel blij dat ik hem mag delen op een plek met zoveel liefde voor film.”

Synopsis

Na de geboorte van haar overleden baby beginnen Robins borsten melk te produceren. Robin kan het niet over haar hart krijgen haar melk weg te gooien en neemt de ongebruikelijke beslissing om het te doneren. Haar zoektocht naar een plek om te doneren blijkt moeilijker dan verwacht, en de groeiende melkvoorraad dreigt steeds meer ruimte in haar koelkast, haar relatie en haar leven in te nemen.

Stefanie Kolk

Stefanie Kolk groeide op in Nijmegen als kind van twee neuropsychologen. Zelf volgde ze de opleiding biofysica en woonde twee jaar in Japan, waar ze eiwitstructuren bestudeerde. Haar verlangen naar een creatief beroep bleek sterker dan de roep van de wetenschap; ze gooide het roer om en schreef zich in voor de Nederlandse Film Academie. Haar korte films Clan, Harbour en Eyes on the Road gingen in première op het festival van Locarno en werden genomineerd voor de Gouden Paradino (the Leopards of Tomorrow). Clan won filmprijzen op festivals in Italië, Ierland, Iran en Kroatië. Stefanie werd geselecteerd voor Berlinale Talents 2019 en was Talent en Route van het Netherlands Film Festival 2019. MELK, dat geselecteerd werd voor talentenlab Berlinale Script Station, is haar speelfilmdebuut.

MELK kwam tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, the Netherlands film production incentive, NTR en CoBO.

Credits

Melk, Nederland 2023, 96 minuten | Met: Frieda Barnhard, Aleksej Ovsiannikov, Ruth Sahertian e.v.a. | Regie: Stefanie Kolk | Scenario: Stefanie Kolk & Nena van Driel | Camera: Emo Weemhoff | Producent: Lemming film | Co-producent: NTR | Distributie: Gusto Entertainment

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.