Marketing Report
Netflix start op 3 november 2022 met reclameversie (maar niet in Nederland) nieuws

Netflix start op 3 november 2022 met reclameversie (maar niet in Nederland)

Op 3 november start de streamingprovider in Australië, Brazilië, Canada, Zuid-Korea, Frankrijk, Duitsland, Japan, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten met de reclameversie. De reclameversie voor de grotere landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika was al eerder aangekondigd. Wanneer kleinere landen waaronder Nederland en België aan de beurt zijn, is onbekend.

In Europa wordt de reclameversie voor verschillende prijzen aangeboden: In Duitsland is die het goedkoopst met 4,99 euro per maand. Fransen zullen 5,99 per maand moeten betalen, Italianen en Spanjaarden betalen 5,49 euro per maand. In Spanje wordt de reclameversie overigens op 10 november gelanceerd. In de Verenigde Staten zal 6,99 dollar per maand worden gevraagd.

Voor kleinere landen als België en Nederland is geen reclameversie aangekondigd. De reclameversie bevat de mogelijkheid om op één apparaat tegelijk te kunnen kijken met een resolutie tot 720p. Kindercontent blijft reclamevrij, net als waarschijnlijk Netflix originals. Een aantal titels zal niet beschikbaar komen omdat daar geen rechten voor bestaan.

Er zal 4 à 5 minuten reclame per uur te zien zijn, zowel voor het begin van programma’s/films als tijdens de programma’s en films. Spotjes kunnen 15 of 30 seconden duren. Het zal niet mogelijk zijn om bij de reclameversie films te downloaden. Adverteerders kunnen gericht adverteren bij content die ze wensen. Netflix heeft ook monitoringdiensten vanaf het eerste kwartaal 2023 beschikbaar voor adverteerders zodat ze kunnen zien hoe de reclame is ontvangen.

Bestaande abonnees blijven dezelfde dienst voor dezelfde prijs ontvangen; al zal het aantal pixels bij het basisabonnement wel worden vergroot naar 720p.  

Zie ook: Netflix start in november 2022 met reclameversie

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.