NLZiet krijgt premium uitbreiding

NLZiet krijgt premium uitbreiding

Het streamingplatform NLZiet krijgt waarschijnlijk over enkele maanden uitbreiding met een premium variant. Dit bevestigt Niels Baas, Managing Director van NLZiet aan Marketing Report. NLZiet is het streamingplatform van de NPO, RTL Nederland en Talpa Network waar naast de lineaire en on demand content thans ook de content van de regionale publieke omroepen, de VRT en Pebble TV wordt aangeboden voor 7,95 euro per maand.

NLZiet is in onderhandeling met een aantal partijen. Voordat deze onderhandelingen afgerond zijn, kan het bedrijf niets zeggen over hoe het aanbod er uit zal zien. Bij de duurdere premium variant zal primair lineaire content beschikbaar komen van extra (thema)zenders en niet-Nederlandse zenders. Zo wordt nog met partijen onderhandeld. De NPO schreef in zijn begroting dat het gaat om onder meer BBC Studios, Warner Bros. Discovery en A+E (History).

De NPO stelt in zijn begroting 2023 dat naast een duurdere variant ook een goedkopere variant zou kunnen worden geïntroduceerd om NLZiet aantrekkelijker te maken. Daarbij zouden alleen lineaire zenders en 7 dagen gemist kunnen worden aangeboden. Niels Baas zegt daarover dat er (nog) geen overeenstemming is bereikt tussen de leden. Naast de NPO zijn RTL Nederland en Talpa Network lid van de coöperatie NLZiet.

www.nlziet.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.