Marketing Report
[Onderzoek] Memo2: Thuiswerkers missen vooral collega's

[Onderzoek] Memo2: Thuiswerkers missen vooral collega's

75 procent van de Nederlanders zegt collega's te missen tijdens thuiswerken. Dit blijkt uit verzamelde cijfers afkomstig uit de THX.-app van onderzoeksbureau MeMo2 onder 1000 deelnemende Nederlanders.

Het coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld in zijn greep. Grote evenementen als het Eurovisie Songfestival en het EK Voetbal zijn afgelast, horeca en scholen zijn dicht en een groot deel van werkend Nederland zit noodgedwongen thuis. Maar bevalt dat thuiswerken nu eigenlijk wel? MeMo2 heeft onderzoek kunnen doen naar dit onderwerp met zijn eigen meetplatform THX. Uit de resultaten blijkt dat Nederlanders hechten veel waarde aan hun collega's, normale werkplek en de dagelijkse kantoorpraat. Dat wordt nu namelijk erg gemist.

Ondanks de uitbraak van het coronavirus, gaat een kwart van Nederland nog steeds gewoon naar werk. Een derde van de Nederlanders kiest er, al dan niet gedwongen, voor om deels gedeeltelijk de werkzaamheden vanuit huis op te pakken. 41 procent van de Nederlanders is op dit moment door de coronacrisis zelfs helemaal niet aan het werk. Het gros van de mensen dat hun werkzaamheden voortzet doet dit, omdat zij een vitaal beroep uitoefenen (50 procent). Daar komt bij dat een kwart van de Nederlanders naar werk gaat, omdat dit wordt verplicht door hun werkgever.

Thuiswerken betekent ook passen en meten, want niet iedereen heeft een eigen kantoor in huis. 47 procent van de Nederlanders voert thuis zijn of haar werkzaamheden dan ook uit aan de keukentafel en ongeveer een tiende doet dit op de bank of op bed. 36 procent van de Nederlanders heeft wel de luxe van thuis een eigen kantoor hebben waar ze hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Deels is dit kantoor speciaal gecreëerd door de bijzondere situatie waar Nederland en de hele wereld op dit moment mee moeten omgaan.

Nederlanders geven wel aan vooral hun eigen werkplek (30 procent), de kantoorpraat (40 procent) en collega's (75 procent) te missen. Het thuiswerken heeft ook zijn weerslag op televisiekijken: bijna een derde van de Nederlanders kijkt nu namelijk meer tv, voor ontspanning of om op de hoogte te blijven van het nieuws.

www.memo2.nl

 


 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.