Marketing Report
Oogappels wint Streaming Video Award van Bindinc. nieuws

Oogappels wint Streaming Video Award van Bindinc.

Oogappels heeft de prijs voor Beste Nederlandse Productie gewonnen bij de Bindinc. Streaming Video Awards. Oogappels is een productie die in opdracht van BNNVARA gemaakt is en bij NPO Start te zien. Oogappels is door ITV Studio Drama geproduceerd. De serie is ook lineair via NPO1 te zien (geweest).

Verder buitenlandse winnaars

Bij de winnaars waren in de andere categorieën alleen buitenlandse producties winnaars. Opvallend is de serie De Verhulstjes als winnaar in de categorie Beste Realityshow. Deze serie wordt door Videoland uitgezonden en is geproduceerd door Dedsit (van Studio100) voor het Belgische GoPlay (Telenet). De serie is ook via de lineaire zenders Play4 (Vlaanderen) en RTL8 (Nederland) te zien (geweest). Opvallend is dat de productiemaatschappij (Dedsit) eigendom is van de hoofdpersoon (Gert Verhulst) waar de serie over gaat. De Verhulstjes won het van Nederlandse producties als B&B Vol Liefde (Videoland/RTL4), Echte Gooische Moeders (Videoland) en Special Forces VIPs (Videoland).

Als beste serie won The Last of Us van HBO Max (Warner Bros. Discovery, geproduceerd door Sony Pictures) en als meest bingewardige serie won The Kardashians van Disney+ (The Walt Disney Company). Als beste film won Luther: The Fallen Sun van Netflix (geproduceerd door BBC Film en Chernin Entertainment). Daarmee won deze film van de enige Nederlands genomineerde titel Mocro Maffia: Tatta (Videoland).

Kriteria

Om genomineerd te kunnen worden voor de Binge Awards 2023 tellen vier factoren mee: populariteit, waardering, engagement en Net Promoter Score (of iemand de videocontent aanraadt aan een ander). Bindinc. gebruikt de dienst VOD Insights om de populairste videocontent te selecteren. Deze dienst analyseert maandelijks het kijkgedrag van 4.000 Nederlanders op de streamingdiensten. Vanuit deze data worden de winnaars geselecteerd. Op deze manier bepaalt niet alleen de populariteit of iemand een Binge Award wint, maar speelt de waardering van de kijker ook een grote rol.

Commentaren ITV Studios Netherlands

Will Koopman, regisseur bij ITV Studios: “Wat fantastisch dat we deze prijs gekregen hebben. Ik wil vooral Roos Ouwehand en Lex Passchier bedanken voor hun geweldige scripts. Mijn enorme dank gaat ook uit naar onze geweldige cast en crew. BNNVARA wil ik bedanken voor het fijne thuis dat Oogappels daar vanaf de start heeft gevonden.”

Willem Zijlstra, Head of Drama bij ITV Studios: “We zijn heel blij met deze Award die helemaal te danken is aan het geweldige werk van Will Koopman, de schrijvers, de uitmuntende cast en crew.”

www.bindinc.nl

www.vodinsights.nl

www.itvstudios.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.