Marketing Report
Picnic rust bezorgwagentjes uit met zonnepanelen

Picnic rust bezorgwagentjes uit met zonnepanelen

Online supermarkt Picnic gaat zijn bezorgwagentjes uitrusten met zonnepanelen. De zonnepanelen komen op de daken van de elektrische karretjes.

Picnic Solar gaat van start met een pilot in de steden Utrecht, Amersfoort en Den Haag met één bezorgwagentje per stad. Als de pilot positief verloopt, zal een groter deel van de vloot van 800 elektrische bezorgautootjes met zonnepanelen worden uitgerust.

Frederik Nieuwenhuys, medeoprichter van Picnic en bedenker van Picnic Solar: “Picnic bezorgt de boodschappen al vanaf dag één volledig elektrisch, zodat we in de straten waar we bezorgen geen uitstoot van CO2 of fijnstof veroorzaken. We zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden in energievoorziening en willen zo slim mogelijk omgaan met laadinfrastructuur en energie uit het publieke net. De batterij van een Picnic-autootje heeft 12 kWh. Op een zonnige dag brengen de zonnepanelen zo’n 3,5 kWh op. Dat betekent dat één wagentje uitgerust met een zonnepaneel op het dak tot wel 25 extra bezorgingen kan doen.”

Frederik Nieuwenhuys: “Met onze oplossing kunnen we het energieverbruik verlagen en hebben we juist in de zonnige, warme perioden van het jaar toegang tot extra energie. Daarmee kunnen we niet alleen extra bezorgingen doen, maar ook de boodschappen voor onze klanten optimaal gekoeld aan de deur bezorgen. Dit is weer een nieuwe stap op weg naar zero-emission clean cities.”

Picnic Solar wordt tot stand gebracht in samenwerking met Wattlab, een ontwikkelaar van toepassingen van zonne-energie. Wattlab ondersteunt Picnic met het installeren en verder optimaliseren van de zonnepanelen.

www.picnic.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.