Marketing Report
Qatar Airways publiceert duurzaamheidsrapport 2017-18

Qatar Airways publiceert duurzaamheidsrapport 2017-18

Qatar Airways Group heeft haar duurzaamheidsrapport 18 over de periode van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018, gepubliceerd.

In het verslag wordt de nadruk gelegd op de vele prestaties van de luchtvaartmaatschappij, ondanks de illegale blokkade die sommige buurlanden op 5 juni 2017 tegen de staat Qatar hebben ingesteld. Qatar Airways werd de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten en zelfs de vijfde luchtvaartmaatschappij ter wereld die zich heeft verzekerd van accreditatie op het hoogste niveau in het milieubeoordelingsprogramma Environmental Assessment programme van de International Air Transport Association (IATA). Daarnaast heeft Hamad International Airport met succes haar certificering verlengd tot niveau 3 van het Airport Carbon Accreditation programma van de Airport Council International (ACI).

Akbar Al Baker, CEO Qatar Airways Group: "We zijn vastbeslotener dan ooit om ons in te zetten voor een duurzame luchtvaartindustrie. We zijn verheugd om een milieuvriendelijke luchtvaart en de staat Qatar te blijven verdedigen. Ik ben erg trots op onze veerkracht tijdens de blokkade, wat blijkt uit het feit dat we tijdens de periode op een hoog niveau zijn blijven presteren."

Uit het rapport blijkt dat als gevolg van de internationale blokkade een aantal duurzaamheidsindicatoren is beïnvloed. Hoewel het effect tijdelijk was en de prestaties zich in de tweede helft van het jaar herstelden, leidde de blokkade tot een daling van de koolstofefficiëntie, zowel bij de luchtvaartmaatschappij als op de luchthaven, voornamelijk door de langere routes als gevolg van de beperkingen van het luchtruim. Ook was er aanvankelijk een daling van het aantal passagiers door het verlies van achttien regionale bestemmingen in de landen die de blokkade vormden.

Naast een grondige evaluatie van de milieuprestaties van de Qatar Airways Group, schetst het rapport de economische en sociale bijdrage van de luchtvaartmaatschappij aan de staat Qatar tijdens de onmiddellijke nasleep van de illegale blokkade. Ook benadrukt het rapport de inzet van Qatar Airways voor de klanten, evenals het geloof van de luchtvaartmaatschappij in de culturele voordelen die het wereldwijde luchtverkeer met zich meebrengt, gedocumenteerd door middel van de No Borders, Only Horizons campagne van de luchtvaartmaatschappij.

Qatar Airways benadrukt de blijvende steun aan maatschappelijke projecten, zowel in eigen land als wereldwijd, door middel van liefdadigheidsinitiatieven, zoals Educate A Child, de Orbis Trust en het Shafallah Centre.

Daarnaast heeft Qatar Airways aandacht gevraagd voor de waarborg van de gezondheid en veiligheid. Hoogtepunten zijn onder andere de hernieuwde certificering van Qatar Airways voor de IATA Operational Safety Audit, de IATA Cabin Operations Safety Conference georganiseerd in Doha en de vele initiatieven van de luchtvaartmaatschappij om belanghebbenden te betrekken bij de activiteiten, zoals de Fire Safety Week.

www.qatarairways.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.