Marketing Report
ReBuy: verkoop consumentenelektronica in de lift

ReBuy: verkoop consumentenelektronica in de lift

Er worden steeds meer refurbished game consoles, zoals de Playstation 4, Playstation Vita en XBox One, verkocht in Nederland. ReBuy, dat refurbished consumentenelektronica verkoopt, ziet de laatste maanden een duidelijke groei met in de maand mei meer dan een verdubbeling - 120 procent - van de verkopen van game consoles. Ook andere categoriën, zoals camera’s en wearables, zitten in de lift.

Sophie Heldens, Country Manager Nederland bij reBuy: ”We zien dat mensen vanuit een duurzaamheidsgedachte bij de aanschaf van consumentenelektronica in het algemeen kritischer zijn geworden. Mensen kiezen er daarom vaker voor om bijvoorbeeld een opgepoetste smartphone een tweede leven te geven in plaats van een nieuwe te kopen. Daarnaast raken steeds meer mensen vertrouwd met refurbished producten." 

Vakantieseizoen
Naast een stijgende populariteit van consoles worden ook refurbished portable speakers, koptelefoons en camera’s beter verkocht. Heldens: “In juni hebben we gezien dat het aantal verkochte koptelefoons en speakers met 50 procent is gegroeid. Dat geldt in juli ook voor de categorie wearables, waartoe smartwatches, fitness trackers en sporthorloges behoren.”

reBuy ziet het vakantieseizoen als een belangrijke driver van de stijgende verkopen.

www.rebuy.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.