RTL Nederland kernbedrijf RTL Group; andere vormen van groei

RTL Nederland kernbedrijf RTL Group; andere vormen van groei

RTL Nederland is en blijft een kernbedrijf van RTL Group. De reclamegroei in Nederland komt door de reclames voor online gokken en retail. RTL Group gelooft in andere vormen van groei nu de overname van Talpa Network is afgeketst. Dit bleek uit antwoorden op vragen van Marketing Report aan Thomas Rabe, CEO van RTL Group.

RTL Group verklaart de sterke groei van de Nederlandse reclamemarkt en zijn eigen Nederlandse omzetten in vergelijking met Duitsland en Frankrijk door met name de onlinegokreclame alsmede goede met name retailreclames. Nu er regulering komt en de reclames voor online gokken aan banden zal worden gelegd, geeft de leiding van RTL Group aan dat men vanaf het tweede kwartaal 2023 voor Nederland voorzichter moet zijn met prognoses.

Tegelijkertijd geeft CEO Thomas Rabe aan dat Nederland een rijper land is op het vlak van streamingdiensten waar Videoland van profiteert en de groei van RTL+ in Duitsland later op gang is gekomen.

Andere manieren om te groeien

Nu de overname van Talpa Network door RTL Group en de fusie van TF1 met M6 in Frankrijk is afgeketst, zoekt RTL Group andere manieren om te groeien. Zo spreekt Thomas Rabe, CEO Van RTL Group van het aangaan van allianties en partnerships alsmede kleine overnames.

Die groei moet bestaan uit het verder laten groeien van Ad Alliance inclusief groei van reclameverkoop voor derden, internationale reclameverkoopgroei, distributiepartners voor de streamingdiensten, streamingtechnologie, data, gezamenlijk genereren van content en distributie.

Bestuderen ACM-besluit

Thomas Rabe heeft verder aangegeven het op 3 maart 2023 aan RTL Group verstuurde besluit van de ACM over het weigeren van een vergunning voor de overname van Talpa Network nog te bestuderen. RTL Group (en Talpa Network) hebben nog tot 14 april 2023 om bij de rechtbank Rotterdam in beroep te gaan tegen het besluit van de ACM. De leiding van RTL Group vindt niet dat ze een miscalculatie hebben gemaakt met betrekking tot de inschatting ten aanzien van het wel of niet kunnen laten doorgaan van de afgeketste overnames/fusies in Nederland en Frankrijk. Het ging volgens RTL Group om een verschil van inzicht rondom de marktdefinitie waar het bedrijf in actief is; de leiding gelooft nog steeds dat internationale grote global techspelers in dezelfde markt zitten.

RTL Nederland kernbedrijf van RTL Group

Thomas Rabe benadrukte tegenover Marketing Report dat RTL Nederland een kernbedrijf is van RTL Group met zeer goede resultaten, ook bij Videoland. Aan een verkoop wordt absoluut niet gedacht en is niet aan de orde. Van de omroepbedrijven is RTL Nederland het enige in zowel winst als omzet groeiende onderdeel van RTL Group.

Zie ook: RTL Nederland haalt opnieuw recordomzet en resultaat

www.rtl.com

www.rtlnederland.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.