Marketing Report
SkyShowtime voltooit Europese uitrol in Spanje en bij Samsung nieuws

SkyShowtime voltooit Europese uitrol in Spanje en bij Samsung

SkyShowtime, de streamingdienst van Comcast (NBCUniversal/Sky) en Paramount Global rondt met de lancering van de dienst in Spanje en Andorra op 28 februari 2023 zijn aangekondigde uitrol af.

Ook is de dienst voortaan beschikbaar via Samsung-televisies in navolging van de eerdere beschikbaarheid voor gebruikers van Android TV (waaronder Philips en Sony), Google Chromecast en LG TV.

Lancering

SkyShowtime werd voor het eerst op 20 september 2022 in Scandinavië gelanceerd. Op 14 februari 2023 ging de dienst van start in Albanië, Hongarije, Kosovo, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. In Nederland ging de streamingdienst op 25 oktober 2022 van start. In landen als Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk zijn de diensten Paramount+ en Peacock los van elkaar gelanceerd.

SkyShowtime is (behoudens België) actief in de Europese landen waar deze merken niet actief zijn. In Scandinavië en Hongarije verving SkyShowtime de al bestaande Paramount+-dienst inclusief twee lineaire premium tv-zenders voor Scandinavië (via onder meer Allente).

Weinig Europees product

SkyShowtime heeft een Nederlandse ontheffing verkregen opdat het in 2023 slechts 10 procent aan Europees product hoeft uit te zenden en in 2024 slechts 15 procent. Volgens de EU-regelgeving zou dit 30 procent behoren te zijn.

Het bedrijf heeft ondanks aan te hebben gegeven committed te zijn om ook lokale content te gaan maken, geen aankondigingen gedaan om Nederlandse producties te maken. Ook zijn tot nu toe geen overeenkomsten met Nederlandse distributeurs afgesloten.

(Latijnsamerikaanse) Paramount+-producties

SkyShowtime kondigde aan twee Latijnsamerikaanse Spaanstalige Paramount+-producties beschikbaar te stellen: het gaat om de series Bosé en Los Enviados. Deze waren al bij Paramount+ in onder meer Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrjik en Italie beschikbaar.

Daarnaast kondigde het beder aan de Paramount+-producties Fatal Attraction, Grease: Rise of the Pink Ladies, Lioness Rabbit Hole en Yellowstone S5 deel B aan te bieden. Ook de Britse Sky-serie A Town Called Malice zal bij SkyShowtime te zien zijn.

Europese HBO Max-content

Eerder kondigde SkyShowtime aan 21 voor HBO Max geproduceerde producties uit te zullen zenden die in Finland, Zweden, Tsjechië, Slowakije, Polen en Spanje zijn gemaakt.

Monty Sarhan, CEO  van SkyShowtime: "In slechts vijf maanden tijd hebben we SkyShowtime in meer dan 20 Europese markten gelanceerd. Ik ben echt trots op het hele team dat zo hard heeft gewerkt om dit mogelijk te maken. We zetten ons in voor deze markten en zijn enthousiast om nieuwe klanten het allerbeste entertainment te bieden voor de allerbeste prijs. Van recente series en kaskrakers van iconische en wereldberoemde studio's tot originele programma's.”

SkyShowtime werkt met zes regionale kantoren (Amsterdam, Budapest, Stockholm, Madrid, Kopenhagen en Warschau).Het hoofdkantoor is gevestigd in het Britse Osterley (Londen) bij de kantoren van Sky UK, waarbij het bedrijf een Nederlandse registratie gebruikt bij het Commissariaat voor de Media als streamingdienst.

Abonnees kunnen kiezen uit 18 talen met nasynchronisatie (Spaans, Pools, Tjsechisch, Hongaars) of ondertiteling.

www.skyshowtime.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.