Marketing Report
Subway en Lay’s lanceren Crispy Puffer Jacket-NFT

Subway en Lay’s lanceren Crispy Puffer Jacket-NFT

Subway en Lay’s lanceren samen vijf digitale Crispy Puffer Jacket-NFT’s. Al eerder hebben Subway en Lay’s een jas uitgebracht die is bedacht door Fitzroy Amsterdam en ontworpen in samenwerking met Amsterdams modemerk XPLCT Studios.

Deze Crispy Puffer Jacket is gemaakt van gerecyclede chipszakken folie, waarbij waste werd omgezet in fashion. Maar een echte jas uitbrengen was pas het begin; nu worden 5 NFT-versies van de jas uitgebracht, die gemaakt zijn door Capitola Social.

Mischa Schreuder, Creative Director bij Fitzroy: “Veel merken zijn bezig met NFT's maar als je meegaat als merk in deze wereld moet je wel relevant zijn. Consumenten willen zich uiten in de Metaverse. Wat ze doen in de echte wereld met fashion labels en outfits willen ze dit ook laten zien met hun digitale sneakers en kleding. Vandaar dat dit spot on is. Een opvallende jas waar je zelf veel bekijks kan krijgen in de echte wereld maar ook zeker in de Metaverse."

Eén van deze NFT-jassen wordt op 16 februari verkocht tijdens een veiling van Sotheby’s. De opbrengsten van deze NFT worden gedoneerd aan de Voedselbanken Nederland. De andere vier NFT-jassen kunnen consumenten winnen door mee te doen aan de social media actie van Subway.

De echte Crispy Puffer Jacket en de vier unieke NFT’s zijn tot 13 februari te winnen via Subway.nl/NFT. Er is ook een AR-filter voor Snapchat ontwikkeld.

Credits:
Ontwerp & concept : Fitzroy Amsterdam | Ontwerp : XPLCT Studios | PR bureau : Gardeners Creative Agency | AR-Filter en NFT : Capitola.Social

www.fitzroy.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.