Marketing Report
TargetSpot introduceert PodcastMarketplace

TargetSpot introduceert PodcastMarketplace

Targetspot lanceert PodcastMarketplace. De huidige podcastmarkt kenmerkt zich door het gigantische aanbod van talloze podcasts. En juist dat maakt het voor de producenten van podcasts lastig om onder de aandacht te komen van relevante adverteerders.

Vandaag de dag zijn er tienduizenden podcasts beschikbaar op verschillende platforms. Dit maakt het voor een mediabureau en/of adverteerder erg complex en onoverzichtelijk om hun advertentie aan de juiste doelgroep te leveren.

Geert Hoogeveen, Country Manager Nederland en Duitsland van Targetspot: "De belangrijkste doelstelling van onze PodcastMarktplace is om de podcast producenten onder de aandacht te brengen van relevante adverteerders en/of mediabureaus in het groeiende domein van audio on demand. Een van de grote voordelen van podcasts is dat het voor langere tijd de aandacht van de consument vast kan houden. Dat is voor andere media steeds meer een uitdaging aan het worden. Gemiddeld 20 procent van alle Nederlanders luistert naar maandelijks naar een of meer podcasts."

De PodcastMarketplace gaat begin december van start voor alle bestaande premium uitgevers en partners van Targetspot die samen al voor meer dan 100 miljoen downloads per jaar zorgen. Deze podcasts zijn verdeeld in verschillende segmenten waaronder entertainment, technologie, nieuws/politiek/actualiteit, business en sport. Vanaf het tweede kwartaal in 2019 is het platform toegankelijk voor elke podcast producent die één enkel platform zoekt voor de distributie en monetization van zijn of haar podcast.

De PodcastMarktetplace maakt gebruik van eigen technologie van Targetspot waaronder Shoutcast, Winamp en de eigen adserver, Passport. Adverteerders en mediabureaus zullen door het gebruik van deze eigen technologie naadloos hun programmatic pre-roll en instream audiocampagnes kunnen inkopen, en leveren, aan de voor hun relevante doelgroepen.

www.targetspot.com

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.