This Agency, Robot Kittens en The Good Roll lanceren The Shitlist

This Agency, Robot Kittens en The Good Roll lanceren The Shitlist

This Agency en The Good Roll lanceren The Shitlist, een toiletrol bedrukt met 100 namen van notoire vervuilers. Een ludieke actie waarmee het milieuvriendelijke toiletpapiermerk een statement maken voor onze planeet.

Melle Schellekens, mede-oprichter van The Good Roll: "Met onze slogan Let's make the world less shitty willen we mensen inspireren tot actie. Het is hoog tijd om onze verantwoordelijkheid voor de planeet serieus te nemen, want het is vijf over twaalf."

The Shitlist: 100 vervuilers

Het is geen geheim dat een klein deel van de wereld verantwoordelijk is voor een groot deel van de CO2-uitstoot. Zo stoot de rijkste 1 procent van de wereld evenveel CO2 uit als de 66 procent met de laagste inkomens (Oxfam Novib). Van machtige CEO's tot beroemdheden, ze staan allemaal op onze The Shitlist.

Ingmar Larsen, oprichter van This Agency: "Het is altijd fijn om met een merk te werken dat durft. Het vergt een tikkie lef om deze actie te ondernemen, maar laten we eerlijk zijn - als je nog steeds schijt hebt aan de planeet, heb je dat lef ook maar op een verkeerde manier. Aan fotograaf Jelle Rietveld was het de taak om The Shitlist zo clean mogelijk te fotograferen. Met deze actie willen we die personen op een ludieke manier aanspreken."

Voor het digitale stuk werd Robot Kittens aangehaakt, want hun specialisme in high-end digitale ervaringen was nodig. Jesse Mons, Managing Director van Robot Kittens: "Toen Ingmar mij belde dacht ik: 'de briefing aan het team is het alleen al waard'. Maak een 3D-toiletrol die correct afrolt. Wij dragen graag ons steentje bij aan dit soort initiatieven omdat het onderwerp heel erg belangrijk is. We houden ook van een beetje lol, dus we hebben er een kleine competitie van gemaakt: wiskunde vs. AI. Wiskunde won. Met deze actie willen we die personen op een ludieke manier aanspreken."

De volledige lijst van namen is te vinden op de campagnepagina www.theshitlist.nl.

Credits:

Creative: Ingmar Larsen, This Agency | Design: Áron Borboly, Natalia Jimenez O. This Agency | Operations: Martha Kenny, This Agency | Copy: Mark Goede, This Agency. | Fotografie: Jelle Rietveld | Web Design: Robot Kittens | Digital Design: Jasper Willemsen, Robot Kittens | Development: Tijmen Mulder, Robot Kittens | Project Manager: Milan van Wijngaarden, Robot Kittens | Account: Jesse Mons, Robot Kittens

www.thisagency.nl

www.robotkittens.nl

www.thegoodroll.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.