Marketing Report
Trouw met elfde editie Duurzame 100

Trouw met elfde editie Duurzame 100

Dagblad Trouw is op zoek naar bijzondere mensen en initiatieven rond het thema duurzaamheid. Dat kan van alles zijn: een vrijwilliger die een energiecoöperatie begint, een natuurproject start, een hele buurt meekrijgt om afval te rapen, of iemand die voedselverspilling door de plaatselijke supermarkt tegengaat. Trouw maakt aan de hand van de inzendingen de lijst Duurzame 100 bekend; dit jaar voor de elfde keer.

Na tien edities van de lijst rond de meest invloedrijke duurzame doeners en denkers gooit Trouw dit jaar het roer om. Waar bij voorgaande edities de focus vooral lag op invloed, is er nu ruimte voor duurzame mensen en initiatieven vanuit de samenleving; gewone mensen die een project beginnen om de wereld op hun eigen manier te verbeteren.

Cees van der Laan, hoofdredacteur Trouw: "Na tien edities van de lijst rond de meest invloedrijke duurzame doeners en denkers, gaan wij de elfde editie anders aanpakken. Dat wordt een lijst van burgerinitiatieven, de Trouw Duurzame 100 van onderop. Wij kiezen niet voor een andere aanpak omdat de bijdragen van de 100 aan een groenere en duurzamere samenleving niet meer belangrijk zouden zijn. Wij doen dit om nu de andere kant van die veranderende maatschappij te laten zien. De beweging van burgers die het heft in eigen handen nemen en een energiecoöperatie opzetten, natuur redden, een groenteclub vormen, een zwerfafvalnetwerk maken, noem maar op. Die beweging willen wij graag in beeld brengen."

Op 10 oktober wordt de ‘Trouw Duurzame 100 van onderop’ gepubliceerd. Dan organiseert Trouw samen met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een evenement. Op 11 oktober verschijnt een speciale bijlage over de lijst in de krant.

www.trouw.nl
www.persgroep.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.