Marketing Report
Tweakers stopt met betaalde content nieuws

Tweakers stopt met betaalde content

DPG Media stopt per 9 januari 2023 bij de technische internetuitgave Tweakers met betaalde content (Plus-abonnement). Volgens de uitgave hebben de inspanningen niet gebracht wat de uitgever er van verwachtte.

Eind november 2020 startte Tweakers met abonnementen in beta-versies, gevolgd in juli 2020 door een definitieve introductie waarbij tegen betaling interviews en achtergrondverhalen gelezen konden worden. Een abonnement kostte minimaal 4 euro per maand (bij een 2-jarig abonnement).

Afhankelijkheid

Tweakers is sterk afhankelijk van adverteerders en de Pricewatch, en noemt dat niet zonder risico’s. De uitgave zocht naar iets dat waardevol kon zijn voor lezers in een abonnementen om zo minder afhankelijk te zijn van adverteerders. Daartoe was uitgebreid onderzoek gedaan naar wat lezers graag zouden zien in een abonnement en exclusieve content was het antwoord dat daaruit het meeste naar voren kwam. Het sloot aan bij de ambitie om meer tijd in verdiepende achtergrondverhalen te stoppen.

De groei van de aanwas van abonnees op Tweakers is afgevalakt waarbij het aantal abonnees nog lang niet op het niveau is dat de uitgever wilde behalen. Er is volgens Tweakers geen scenario denkbaar waarin dat wel zou lukken.

Hero en Elite

De zogeheten plus-abonnementen komen te vervallen. Wel blijven de zogeheten Hero- en Elite-abonnementen op Tweakers bestaan. Met het Hero-abonnement (3 euro per maand) krijgen gebruikers toegang tot een abonneedag, controle over advertenties en korting op evenementen. Het Elite-abonnement (15 euro per maand) geeft daarnaast toegang tot een jaarlijkse lunch, Tweakers Awards, Huisfeestjes en Meetups. Elite-abonnees konden ook de extra content lezen.

Tracking

Tweakers werkt alleen nog met advertenties zonder trackingmogelijkheden. Wel moeten gebruikers hun adblocker uit zetten om de content van Tweakers te kunnen lezen. De eerder gepubliceerde content voor Plus-abonnees die sinds2020 is gepubliceerd, wordt gratis indien gebruikers geen adblocker activeren. De achtergrondverhalen en interviews worden niet gestopt, maar het aantal daarvan zal volgens Tweakers minder vaak zijn.

www.tweakers.net

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.