Marketing Report
[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redactiechef De Gooi- en Eemlander vacatures

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redactiechef De Gooi- en Eemlander

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Redactiechef De Gooi- en Eemlander

De Gooi- en Eemlander is een van de regionale dagbladen van Mediahuis en werkt nauw samen met Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad de IJmuider Courant. Gezamenlijk hebben deze kranten 170.000 abonnees. Met vijf websites en nieuwsapps worden wekelijks een miljoen nieuwsconsumenten bereikt. Dat bereik groeit. We werken vanuit negen kantoren in Noord- en Zuid-Holland met 180 journalisten, honderden freelancers en straks wellicht met jou. De redactie van De Gooi- en Eemlander is gevestigd in Hilversum.

Wat ga je doen als redactiechef voor De Gooi-en Eemlander

Samen met ons de hele regio veroveren en de harten van onze lezers raken. Als redactiechef ben je verantwoordelijk voor de journalistieke aansturing van de regioredactie. Je geeft op inspirerende wijze leiding aan een team van ongeveer vijftien vaste verslaggevers, tientallen freelancers en je krijgt een bijpassend budget. Jij jaagt het regionale nieuwsaanbod aan, zoekt met de verslaggevers naar onthullende en menselijke verhalen en organiseert de publicatie daarvan online en in print. De regiochef overlegt intensief met de centrale redactie over de regionale nieuwsvoorziening op al onze (digitale) platformen. 

Je hebt een hart voor regioverslaggeving, goed gevoel voor nieuws en bijzondere verhalen. Je bent een bevlogen en creatief leidinggevende. Je weet journalistiek online en op papier creatief vorm te geven, je denkt digitaal en mobiel en je hebt liefde voor taal en beeld. Je kan goed plannen en organiseren, bent stressbestendig en flexibel om deadlines te halen en prioriteiten te stellen. Je bent in staat om de kwaliteit van onze journalistiek verder te verbeteren.

Wat wij in huis willen halen

Is een regiochef met een uitstekende journalistieke antenne, inhoudelijk sterk en creatief in alle journalistieke uitingen. De chef rapporteert aan de hoofdredactie. Zij/hij stuurt een team aan dat webfirst werkt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van data, die de redactie helpt om de kwaliteit van de journalistiek te verhogen. De regiochef maakt een journalistiek jaarplan, beheert en bewaakt het redactiebudget, voert personeelsbeleid, onderhoudt het contact met freelance medewerkers, heeft en bouwt aan een netwerk en onderhoudt in- en externe contacten. De regiochef heeft enige leidinggevende ervaring, minimaal hbo werk en denkniveau en woont bij voorkeur in ons verspreidingsgebied. Zij/hij kan goed samenwerken en heeft een goed gevoel voor humor.

Dit hebben wij voor jou in huis

Als Europese mediagroep bieden wij jou een inspirerende en internationale werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. We vormen de thuisbasis van een brede verzameling van autonome en cross mediale mediamerken. Het is net die diversiteit die we hier omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Met innovatie in onze genen en een nieuwsgierige blik op de wereld werken we op een open en respectvolle manier voor elkaar samen. We zijn een plek met zuurstof voor nieuwe ideeën en met ruimte om te bewegen. Waar jij je talent kunt inzetten en wordt gezien. En waar je minstens zo veel energie krijgt als dat je geeft.

Naast een bruto maandsalaris dat ligt tussen €4300 en €5500 op basis van een 38-urige werkweek, en waarbij jouw startsalaris natuurlijk afhankelijk is van datgene jij in huis hebt, krijg je alle instrumenten om je werk goed te kunnen uitvoeren. Daaronder inbegrepen een laptop en iPhone. Voor de dagen op kantoor ontvang je ongeacht het vervoersmiddel een reiskostenvergoeding waarbij je deze keuze krijgt tussen een kilometervergoeding van € 0,21 of een NS Business Card. Als nieuwe collega krijg je verder onbeperkt toegang tot De Academie, onze binnenhuisuniversiteit, met een ruim aanbod aan opleidingen om je talenten optimaal te ontwikkelen of te ontdekken. En met een pensioen van ons eigen Mediahuis Pensioenfonds werk je ook alvast aan je mogelijkheden voor later.

Mediahuis: één met de samenleving 

Onze merken staan in het hart van de samenleving. Een samenleving die zich net als onze autonome en cross mediale merken kenmerkt door een grote verscheidenheid. Het is net díe diversiteit die we omarmen en die de fundering vormt van ons huis. Ook als het gaat om onze collega’s.  We willen dat iedereen hier zichzelf kan zijn en een mening kan vormen. We nodigen je uit om helemaal jezelf te zijn en geven je de mogelijkheid om te bewegen door de hele organisatie. Ons huis moet als thuis voelen.

Kom binnen!

Inhoudelijke vragen over de functie? Neem contact op met hoofdredacteur Corine de Vries via c.de.vries@mediahuis.nl. Wij ontvangen graag uiterlijk 16 februari een motivatie en cv in onze digitale brievenbus. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Heb je vragen? Stel ze dan! Bel (06-42829469) of app met Bo Hilster, onze Recruitment Coördinator. Of stuur een e-mail, of solliciteer hier, net wat jou uitkomt.  

www.mediahuis.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.