Marketing Report
Validators ontwikkelt online tool om gezichtsuitdrukkingen te herkennen

Validators ontwikkelt online tool om gezichtsuitdrukkingen te herkennen

Validators introduceert EmotionFlow, een online neurotool waarmee je visuele content eenvoudig test op emotionele beleving.

Toevoeging van kunstmatige intelligentie (AI) aan de reeds bestaande tool Facial Coding maakt analyse van gezichtsuitdrukkingen betrouwbaarder en voor meer toepassingen bruikbaar. Respondenten nemen namelijk deel in hun eigen setting: thuis op de bank of onderweg.

Emotie is dé verschilmaker voor een effectieve campagne. Zonder emotie raak je je consument niet. Emotionele campagnes zijn doeltreffender op belangrijke campagne-doelstellingen als verkoop, marktaandeel, prijssensitiviteit en loyaliteit (Binet & Field). Conclusie is dat het bouwen van een merk zonder emotie onmogelijk is.

Zeven basisemoties

Met de toevoeging van AI en Machine Learning aan Validators’ Facial Coding-tool wordt het analyseren van de zeven basisemoties in gezichtsuitdrukkingen bruikbaar voor aanvullende toepassingen. Het systeem leert uit miljoenen gezichtsanalyses over de hele wereld, dat maakt het niet alleen accurater maar ook cross-cultureel toepasbaar. Analyses worden veel sneller gedaan, en de resultaten zijn betrouwbaarder.

Erik Prins, Managing Partner bij Validators: “EmotionFlow luidt een toekomst in van neuro-onderzoek met een representatieve steekproef, zónder de bodem van je budget te bereiken. Hierbij heb je geen last meer van kleine steekproeven, waarbij je nooit wist of de steekproeven wel representatief waren.”

www.validators.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.