Marketing Report
Volkswagen komt met Snelweg Sprookjes app voor kinderen

Volkswagen komt met Snelweg Sprookjes app voor kinderen

Volkswagen heeft een Snelweg Sprookjes app voor kinderen geintroduceerd. Een app met interactieve luisterverhalen, geschreven door kinderboekenschrijvers, die kinderen nieuwsgierig maakt om naar buiten te kijken tijdens het rijden. De app maakt kinderen nieuwsgierig om naar buiten te kijken tijdens het rijden. De app is ontwikkeld door ACHTUNG! mcgarrybowen in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen.

Het schermgebruik onder kinderen tot 6 jaar is toegenomen, volgens het volgens het Iene Miene Media onderzoek kijken ze eerder naar een beeldscherm dan naar buiten. Volgens filosoof Joke Hermenen is dat een directe aanslag op onze creativiteit. Om hier een alternatief voor te bieden heeft Volkwsagen deze Snelweg Sprookjes app ontwikkeld. 

In Nederland rijden zon 1 miljoen Volkswagens rond, waarin dagelijks duizenden kinderen tijd doorbrengen op de achterbank. Veel van die tijd wordt, steeds vaker, met een beeldscherm doorgebracht. Berno Schokker, Manager Marketing Communication Volkswagen Nederland: "Met
Snelweg Sprookjes creëren we een leuke interactieve ervaring voor het hele gezin. De interactieve app werkt op alle snelwegen in Nederland in alle autos. Op deze manier proberen we autorijden leuker te maken."

Mervyn ten Dam, oprichter van ACHTUNG! mcgarrybowen: "Door middel van de app stimuleren we de verbeeldingskracht van kids. We hebben objecten langs alle snelwegen in kaart gebracht. Door middel van een slimme story-engine worden deze objecten real-time verwerkt in de spookjes. Zo wordt een gewone tunnel zomaar een lanceerinstallatie voor een raket."

De app

De app is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-11 jaar oud, en kan door iedereen gratis gedownload worden. De app maakt gebruik van een eigen ontwikkelde story-engine, die keer-op-keer een uniek sprookje vormt aan de hand van de locatie van de gebruiker. Om de sprookjes te laten inspelen op de omgeving, zijn elementen zoals tunnels, watertorens, borden, viaducten en molens, van alle Nederlandse snelwegen in kaart gebracht. Snelweg Sprookjes bestaat uit vier interactieve verhalen, geschreven door o.a. bekroonde schrijvers: Daan Remmerts de Vries, bekroond met een Gouden en meerdere Zilveren Griffels voor zijn kinderboeken en schrijfster Joke van Leeuwen, bekend van de verfilmde boek Iep! en Toen ik, bekroond met meerdere prijzen zoals Zilveren en Gouden Griffel. Ook is er een verhaal ontwikkeld naar een idee van Babette en Herman van Veen, laatst genoemde is ook de stem van karakter OP in het verhaal De Waarschuwertjes.

De verhalen

Turbo Gerrit - door Wilmar Versprille & Matthijs Groos
Joekeltje - door Joke van Leeuwen
Steinpoist en Tic - door Daan Remmerts de Vries
De Waarschuwertjes - door Babette en Herman van Veen

App in Apple iTunes

App in Google Play

Credits

Opdrachtgever: Volkswagen Nederland.
Concept & Design: ACHTUNG! mcgarrybowen
Productie: Since 88 en Round Trip
Development app: Robot Kittens
Sound: Big Orange
Illustraties: Mario Niveo
PR: Glasnost

www.volkswagen.nl

www.achtung.nl


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.