Marketing Report
Zeewier en visnetten in de schappen tijdens Lidl FutureGoods

Zeewier en visnetten in de schappen tijdens Lidl FutureGoods

Insecten, granola met meelwormpoeder, zeewier-wraps, sokken van oude gerecyclede visnetten en rescue food. Supermarktketen Lidl organiseert vanaf 27 juni 2019 in samenwerking met incubator StartLife de themaweek FutureGoods. Een week lang liggen er duurzame en innovatieve producten in de schappen van alle ruim 400 Lidl-filialen in Nederland, afkomstig van jonge lokale startups en leveranciers.

Op zoek naar ideeën die vernieuwend, gezond of duurzaam zijn, deed de supermarkt afgelopen zomer een oproep om FutureGoods te pitchen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Een organisatiebrede jury heeft uiteindelijk 12 leveranciers gekozen die tijdens de themaweek schapruimte krijgen bij Lidl. Daarnaast hebben de gekozen startups en leveranciers ook trajectbegeleiding van Lidl en StartLife gekregen, om zo door te groeien naar grootschalige productie.

Erik van den Hoogen, senior manager Inkoop bij Lidl Nederland: “De consument kiest steeds meer voor plantaardige of duurzame producten. Met de FutureGoods themaweek maakt Lidl deze innovatieve producten voor een brede doelgroep toegankelijk. Daarnaast bieden we lokale leveranciers de kans om met hun unieke concept in de schappen van alle Lidl-winkels te liggen.’’ 

De deelnemende ondernemers en producten zijn:

 • Star Sock - Sokken van biokatoen en gerecyclede oude visnetten.
 • Zzinga - Een duurzaam en licht alcoholisch drankje. Een nieuwe variant op honingwijn die helpt bij de bescherming van bijen.
 • Gigi Gelato - Gigi’s is vegan ijs gemaakt van fruit en groente.
 • Krusli - Cruesli gemaakt van reststromenvoedsel, ook wel rescue food genoemd.
 • Seamore - Heeft als missie de wereld kennis te laten maken met het eten van zeewier via zeewierwraps.
 • Little Hero - Is in 2019 opgericht met de missie om iedereen kennis te laten maken met superfoods en introduceert een gezonde en duurzame bron van voedingstoffen via onder andere eetbare insecten.
 • Farmer&Foodie - Streeft ernaar de foodprint zo laag mogelijk te houden voor haar wortel- en tomatenburger.
 • Bijt - De kweeksets van Bijt maken thuiskweken van biologische kiemgroenten voor iedereen toegankelijk.
 • Arenshof - De oprichter van Arenshof heeft met zijn recept voor aardappelbrood in de finale van het tv-programma De Nieuwe Lekkerbek gestaan.
 • Gro - Bij Gro staat de circulair geteelde oesterzwam centraal waarvan zij onder andere bitterballen en kroketten van maken.
 • Food2smile - De oprichter van Food2smile is voedingsconsulent en al jaren bezig met een strijd tegen obestitas en overgewicht. Als alternatief voor snoep en chips heeft ze suikervrije snacks ontwikkeld, zoals Popped Soja Chips en suikervrije snoepjes.
 • Banabar - Banabar is een biologische fruit- en notenreep op basis van gedroogde banaan.

[Fotocredit: Remco de Waal]

www.start-life.nl
www.lidl.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.