Marketing Report
Zorg van de Zaak investeert in Jamzone

Zorg van de Zaak investeert in Jamzone

Zorg van de Zaak investeert in de ontwikkeling van Jamzone, een innovatielab van producten en diensten die vernieuwend zijn voor de geestelijke gezondheidszorg. Volgens directielid Jasper Touwen van Zorg van de Zaak past de samenwerking met Jamzone binnen de ambitie van Zorg van de Zaak om met sociale innovaties meer in te spelen op de klantbeleving. Daarnaast wordt met de investering de groei en doorontwikkeling van het Viral Innovation, Technology & Analytics Lab van ondernemer Bernard Maarsingh ondersteund en de positie van het bedrijf versterkt.

Bernard Maarsingh, expert in positieve psychologie en innovator op het gebied van e-Health: "We willen digitale technologie transformeren in meeslepende gebruikerservaringen en e-Mental Health programma's ontwikkelen die naadloos aansluiten bij individuele behoeften, want mensen verschillen enorm van elkaar. Hiermee kunnen we mensen helpen om hun hersenen op een positieve manier te herbedraden, amplitie noemen we dat. Ons uiteindelijke doel is er voor te zorgen dat we allemaal vitaal, gezond en veerkrachtig zijn."

Een product van Jamzone is Stressjam, een Virtual Reality-game die gebruikers leert aan de thermostaat van hun biologische stress-systeem te draaien. Je wordt, met een biosensor, letterlijk aangesloten aan de VR-game en speelt in real-time met je eigen stresssysteem. Voor sommige opdrachten tijdens de training moet je jezelf kalmeren en voor andere moet je jezelf juist stressen om goed te kunnen presteren.

Een recente proef onder 108 werknemers en 125 psychiatrische patiënten laat zien dat Stressjam de stress-mindset enorm verbetert.

Bernard Maarsingh: "We vinden een effectsize van 1,3 en dat is erg groot. Het betekent dat de deelnemers hun overtuigingen hebben veranderd. Die invloed zorgt ervoor dat reeksen van gedrag veranderen." 

Ulrika Léons, GZ-psycholoog, mindfulnesstrainer en directeur van Skils: "Mensen starten vaak wel met andere gedrag, maar weten dat vaak niet vol te houden. Dit omdat ze de inzichten, die voor de gedragsverandering relevant zijn, nog onvoldoende eigen hebben gemaakt. En juist dat eigen maken is erg belangrijk. Stressjam is een voorbeeld van een bredere trend in ervaringsgericht werken. Het zorgt ervoor dat gebruikers de eigen lichamelijke reacties beter leren kennen, ervaren hoe zij die kunnen beïnvloeden wat vervolgens motiverend werkt. Deze vorm van stressregulatie kan ook een bijdrage leveren in de somatische zorg, waar stress een belangrijke ondermijner is van herstel. Op het gebied van leefstijlbevordering zou het kunnen helpen bij het weerstaan van verleidingen, aangezien stress onze wilskracht verzwakt."

Touwen: "Zorg van de Zaak wil met breinvriendelijk werken de balans tussen focussen en ontfocussen in het werk onder de aandacht brengen. Door onder andere de samenwerking met Jamzone krijgt dat op een effectieve en speelse wijze vorm. Daarmee ervaar je hoe het werkt en voelt als je je focus aanscherpt en ook hoe je lijf en geest reageert. We leren dat je zelf invloed hebt op deze factoren; je focus managen is de nieuwe Persoonlijke Effectiviteit"

Vier spelers van FC Utrecht, waaronder captain Willem Janssen en clubicoon Mark van der Maarel worden op 27 november in Stadion Galgenwaard getraind om het eigen stressniveau met Stressjam onder controle te krijgen

www.zorgvandezaak.nl
www.jamzone.nl

 

Klik hier om je aan te melden voor de Marketing Report Nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.