Marketing Report
6Circles breidt uit met Plazamarketing met Amazonspecialisatie

6Circles breidt uit met Plazamarketing met Amazonspecialisatie

SEM-agency 6Circles biedt per 1 november 2018 Plazamarketing aan, met een specialisatie in Amazon. Widya Bereket is de eerste specialist die deze dienst zal verzorgen.

Widya Bereket: "Ik heb in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt en ik ken Amazon zowel als expert en als consument erg goed. Met mijn kennis en ervaring hoop ik een waardevolle dienst te kunnen leveren aan klanten van 6Circles."

Volgens Niels Meijssen, Managing Director bij 6Circles, is het aanbieden van plazamarketing als dienst dan ook een logische stap.

Niels Meijssen: "Amazon lijkt in veel opzichten op Google. Het is een krachtige zoekmachine voor producten. In alle landen waarin Amazon actief is, zien we dat Amazon voor adverteerders een cruciaal kanaal geworden is naast Google. Het platform is al een tijdje overgewaaid naar Europa. In Frankrijk en Duitsland is het bijvoorbeeld al booming en inmiddels groter qua search dan Google. Met nieuwe services als Amazon Prime en het bijstellen van de merkbeleving voor Nederland, zal het niet lang duren voordat Amazon ook in ons land sterk gevestigd is."

Widya Bereket start per 1 november 2018 als ervaren Amazon-specialist bij 6Circles, om haar diensten aan te bieden aan nieuwe en bestaande klanten. Ze heeft acht jaar ervaring met plazamarketing, waarvan ze zeker drie jaar met Amazon heeft gewerkt.

Widya Bereket: "Bij het opzetten van een Amazonstrategie komt veel kijken. Voordat je sales via Amazon kunt realiseren, moet je intern een aantal belangrijke zaken op orde hebben: het distributiesysteem, Amazon SEO, UX, op de juiste manier inspelen op reviews van klanten en nog veel meer. Er is weinig ruimte voor het maken van fouten, omdat het businessmodel van Amazon de klant centraal stelt en zeer streng optreedt bij verkopers die hier te gemakkelijk mee omgaan. Daarom is een intensieve begeleiding bij het starten van een Amazonwinkel noodzakelijk. 6Circles kan adverteerders hierbij helpen. Samen met de klant en onze plaza-expert creëren wij passende oplossingen op weg naar maximaal resultaat."

Met de komst van Widya Bereket binnen 6Circles is de basis gelegd voor een geheel nieuwe plazamarketingafdeling.

Niels Meijssen: "We starten met het aanbieden van plazamarketing via Amazon. Wanneer we merken dat de vraag vanuit klanten voldoende toereikend is, willen we ons aanbod uitbreiden met marketing via andere shoppingplaza’s. Wij geloven sterk in de groei van intentiegerichte online platformen."

Over 6Circles

6Circles is onderdeel van de Digital Agency Group. Het mediabureau specialiseert zich in SEM, SEO, tagging, web analytics en plazamarketing. Dankzij een persoonlijke aanpak, een interdisciplinaire werkwijze, het maken van heldere performance-afspraken én jarenlange ervaring in het vakgebied, werkt het bureau samen met de klant naar groei. 

www.6circles.nl

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.