Bever begint recycleprogramma in alle winkels

Bever begint recycleprogramma in alle winkels

Na een pilot in vier winkels rolt Bever zijn outdoorrecycleprogramma uit naar alle 43 filialen. Tijdens de proefperiode werd meer dan 1900 kilo afgedankte kleding en andere materialen ingezameld.

Voor alle ingeleverde items wordt een passende oplossing gezocht. Zo zorgt Sympany, partner van het recycleprogramma, dat van alle herbruikbare materialen de levenscyclus wordt verlengd of dat ze via andere partners worden gerecycled. Zo worden bijvoorbeeld oude slaapzakken aan stichting Sheltersuit gedoneerd, die hiervan water- en winddichte jassen voor daklozen en vluchtelingen maakt. En wordt het niet-herdraagbare denim en wol dat overblijft door partner Blue LOOP gerecycled tot nieuwe kleding.

Pieter Saman, CEO van buitenwinkel Bever: “Natuurlijk verkopen we duurzame en verantwoorde merken en bieden we onderhouds- en reparatieservice aan, maar we zijn ons ervan bewust dat met de verkoop van onze producten de wereld niet per se een schonere plek wordt. Hiervoor willen we onze verantwoordelijkheid nemen en dit bracht ons op het idee om een recycleproject te starten. Ik ben blij dat we nu met de hulp van onze partners NKBV, Sympany en Blue LOOP onze bijdrage aan een duurzamere wereld kunnen vergroten. Door samen bestaande grondstoffen te recyclen besparen we water, CO2 en energie. Het is een circulair concept, waarbij de liefde voor buiten centraal staat.”

www.bever.nl
www.nkbv.nl
www.sympany.nl
www.bluelooporiginals.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.